I dag er den normale procedure, at en HIV-funktion først behandles, når den er blevet kronisk. Danske forskere har nu fundet ud af, at meget tidlig behandling er yderst vigtig for at sikre, immunforsvaret ikke mister vigtige komponenter. Den gruppe af hvide blodlegemer, der betegnes ILC (Innate Lymfoide Celler), er udryddet hos patienter med akut HIV-infektion. Det viser et nyt forskningsprojekt fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet. ILC er centrale immunkomponenter, da de er med til at opretholde balancen...
Danske forskere afprøver vaccination som kur mod HIV Infektionsmedicinsk afdeling på Aarhus Universitetshospital forbereder sammen med norsk biotekfirma et studie af eksperimentel HIV-vaccine.
Skriv en kommentar
Formand om stop af kliniske forsøg: »Patienterne vinder kun ved, at vi undersøger, hvilken medicin der er bedst at bruge« Det ærgrer Sanne Møller Thysen, formand for Lægeforeningens Forskningsudvalg, at det ikke længere er muligt at bruge registerdata til kliniske forsøg af godkendt medicin. Hos Lægemiddelstyrelsen er de blevet kontaktet af frustrerede forskere, som har projekter, der er sat i stå.
Skriv en kommentar
Studie: Symptomer på kræftsygdomme overses ofte for multisyge, socialt udsatte mennesker Nyt studie fra SDU undersøger kræftsygdom blandt socialt udsatte mennesker. Undersøgelsen viser, at symptomer på kræftsygdommen ofte går ubemærket hen, fordi de overlapper med de symptomer.
Skriv en kommentar
Afgående psykiatridirektør for hovedstaden: Problemerne skal løses tættere på borgeren Efter i alt 17 år i Region Hovedstadens Psykiatri går Martin Lund på pension. Både for at få tid til nye projekter og for at give plads til nye kræfter i løsningen af de opgaver, der ligger i 10-årsplanen for psykiatrien.
Skriv en kommentar
Stor interesse for at hylde klinisk forskning I alt 85 projekter er med i opløbet om at vinde en af de otte priser i kåringen Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvninger 2023. Priserne uddeles 6. juni.
Skriv en kommentar
Udåndingsluft kan blive en værdifuld diagnostisk metode Ny forskning viser, at biomarkører i udåndingsluft kan afsløre lungeemboli hos en patient. Men metoden har meget større perspektiver, mener metodens opfinder og læge på Hæmatologisk Afdeling, Aalborg Universitetshospital, Inger Lise Gade.
Skriv en kommentar
Forskertalent: »Jeg tror, at det er vigtigt, at systemet indser, at delestillinger er kommet for at blive« Det er få læger, som er så heldige at få en stilling, der er delt mellem klinik og forskning. 34-årige Lars Wiuff Andersen er en af dem. Men solid forskning i international klasse kan godt lade sig gennemføre alligevel, for lægerne forsker bare i deres fritid. Men er det rimeligt?
Skriv en kommentar
HU-læge: »Muligheden for en delestilling har været altafgørende for, at jeg er endt i lungemedicin« Uddannelsesstillinger med både klinik og forskning er velegnede som rekrutteringsmetode, mener Peter Ascanius Jacobsen, som p.t. er i hoveduddannelse på Aalborg Universitetshospital. Den mulighed afgjorde hans eget specialevalg.
Skriv en kommentar
Udskyder specialevalg: Forskning på fuld tid fangede Anders Rehfeld 37-årige Anders Rehfeld er cand.med., han har gennemført KBU, og han har taget en ph.d., så egentlig burde han være klar til at gå i gang med videreuddannelsen. Men nej. Indtil videre satser han 100 procent på forskningen.
Skriv en kommentar
Fra Freud i folkeskolen til familieforskning Mette Falkenberg Krantz er på vej til at blive børne- og ungdomspsykiater, samtidig med at hun forsker. De to områder befrugter gensidigt hinanden, og kombinationen giver hende stor arbejdsglæde, men også meget arbejde.
Skriv en kommentar