Jonas Egebart
Jonas Egebart er ansat som lægelig vicedirektør på Nordsjællands Hospital.

Nordsjællands Hospital får vicedirektør Jonas Egebart forlader Bornholm for at blive lægelig vicedirektør på Nordsjællands Hospital.

Jonas Egebart indtræder i direktionen på Nordsjællands Hospital som lægelig vicedirektør fra januar 2018. Han kommer fra en tilsvarende stilling på Bornholms Hospital. Det skriver Nordsjællands Hospital på sin hjemmeside.

39-årige Jonas Egebart er uddannet læge fra Københavns Universitet i 2006, men hans karriere har ikke fulgt den traditionelle rute i lægefaget. Som 26-årig blev han administrerende direktør for konsulentvirksomheden Whyse – et job han passede sideløbende med medicinstudiet.

Gennen hele karriere har Jonas Egebart haf patientsikkerhed og patientinddragelse som omdrejningspunkt. Først som risikomanager i Region Hovedstadens Enhed for Patentsikkerhed senere som afdelingslæge og teamleder samme sted. Ligeledes har han arbejdet som chefkonsulent og programleder i Dansk Selskab for Patientsikkerhed.

»Involvering af patienter og pårørende er for mig en helt grundlæggende del af vores sundhedsvæsen og jeg kender allerede hospitalet for initiativrige og samvittighedsfulde ledere og medarbejdere, og som et hospital, der netop går forrest med patientinddragelse. Jeg kommer til at gå til opgaven med en stor portion ydmyghed, men ser også frem til at kunne bidrage med mine erfaringer med at drive og lede de store forandringer, der ligger i horisonten for både hospitalet og hele sundhedsvæsnet, siger Jonas Egebart om sin nye stilling i en pressemeddelelse.

Før han fik stillingen som vicedirektør på Bornholms Hospital var Jonas Egebart ansat som sektionschef i Region Hovedstadens Center for it, medico og telefoni, og hospitalsdirektør for Nordsjællands Hospital Bente Ourø Rørth mener, at Jonas Egebart i sine tidligere stillinger har vist, at han har en stærk strategisk forståelse og rykke et hospital fremad på de indre linjer og til gavn for patienterne.

»Ud fra et stærkt ansøgerfelt stak Jonas Egebart ud som en overordentlig velfunderet leder med en klar forståelse for de styrende dynamikker, der er både på hospitalsniveau og på regionalt samt nationalt niveau i sundhedsvæsnet. Han har vist en evne til at gribe og forstå de omfattende dagsordner og få oversat dem til de lokale forhold, hvilket hans arbejde på Bornholm også er et vidnesbyrd om,« udtaler Bente Ourø Rørth i pressemeddelelsen.

Privat bor Jonas Egebart i Gentofte sammen med sin hustru Laura Nyholm Christensen og deres to drenge.

 

Skriv kommentar