Neurologisk afdeling på Næstved Sygehus har med en målrettet indsats haft succes med at reducere dødeligheden blandt patienter, der bliver indlagt med apopleksi. Afdelingen har indført en mere aggressiv politik i forhold til at behandle med antibiotika, hvis patienterne også viser tegn på f.eks. lungebetændelse. Indsatsen har medført dødeligheden inden for et år er blevet halveret for patienter, der er indlagt med slagtilfælde. »Mange af patienterne der bliver indlagt med apopleksi er skrøbelige ældre mennesker, der måske har er faldet...
Forskningsprojekt skal give apopleksiramte mere livskvalitet En mentorordning skal give mere personlig støtte til ældre, der har haft en blodprop eller blødning i hjernen.
Skriv en kommentarCentralisering har sænket dødelighed for midtjyske apopleksipatienter En samling af apopleksibehandling på færre matrikler i Region Midtjylland har vist sig at være gavnlig for behandlingen af patienter med apopleksi.
Skriv en kommentarLundbeck udskyder beslutning om middel mod apopleksi Ny analyse tyder på, middel baseret på flagermusespyt kan være gavnligt for nogle patientgrupper med apopleksi.
Skriv en kommentarForskere finder ingen alvorlige bivirkninger ved nyt lægemiddel Danske forskere fandt ingen tegn på en øget risiko for hjertekar- og luftvejsproblemer ved behandling med Gilenya.
Skriv en kommentar
Resultater for desmoteplase ventes først klar i 2014 Lundbecks lægemiddelkandidat desmoteplase til trombolysebehandling af patienter med store blodpropper i hjernen er i sidste del af de afgørende fase 3-studier.
Skriv en kommentarMidtjylland samler apopleksibehandling på to sygehuse Ambulanceførere i Region Midtjylland er blevet undervist i at genkende symptomer på apopleksi, så patienter fremover kan køres direkte til specialistbehandling i Holstebro eller Aarhus.
Skriv en kommentar
Århus får forskningscenter for apopleksi Overlæge, dr.med. Grethe Andersen, Aarhus Universitet/Aarhus Universitetshospital har fået en donation på 10 millioner kroner fra TrygFonden.
Skriv en kommentar
Sophie Løhde: »Debatten om UTH har været noget afsporet« Trods fremskredne planer om at afskaffe rapporteringssystemet for utilsigtede hændelser (UTH) har regeringen nu valgt at overdrage ansvaret til Danske Regioner. Beslutningen møder både ros og bekymring fra centrale aktører i sundhedsvæsenet.
Skriv en kommentar
UTH overlever: Flytter til regionerne Ordningen for utilsigtede hændelser fortsætter alligevel, idet en ny aftale flytter ansvaret for patientdatabasen og analyser af rapporteringer fra staten til regionerne.
Skriv en kommentar
STPS-direktør deler ikke lægernes modvilje mod forbeholdt virksomhedsområde for sygeplejersker Læger og sygeplejersker er stadig uenige, om sygeplejersker skal have et forbeholdt virksomhedsområde. Lægeforeningen peger på problemer for patientsikkerheden og risiko for unødvendigt ekstraarbejde for læger. Direktøren for Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS) forstår ikke postyret.
1 kommentar
Ny undersøgelse af lægers ytringsfrihed bekymrer patientorganisationer Mere end otte ud af ti læger mener, at der er et generelt problem med lægers ret til at ytre sig om kritisable forhold. Det er dårligt nyt for patientsikkerheden, mener Kræftens Bekæmpelse og Dansk Selskab for Patientsikkerhed.
Skriv en kommentar