Nævn afviser atter ansøgning om tilskud til hjertemiddel Medicintilskudsnævnet afviser atter ansøgning fra Novartis om klausuleret tilskud til hjertemidlet Entresto. Klausulen er for kompliceret, og der er risiko for, at Entresto vil blive anvendt til patienter uden for klausulen, lyder begrundelsen.

Medicintilskudsnævnet har indstillet medicinalfirmaet Novartis genansøgning om klausuleret tilskud til hjertemidlet Entresto (sasacubitril og valsartan) til afslag. Det fremgår af referatet fra nævnets seneste møde. Medicintilskudsnævnet begrunder indstillingen med, at der er risiko for, at Entresto vil blive anvendt til behandling af patienter med hjertesvigt, der ikke hører ind under den klausul, som Novartis har søgt om tilskud til. Nævnet finder videre, at klausulen er så kompliceret, at den kan volde problemer ved sektorovergange. Det er ganske enkelt for vanskeligt...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind