Nærhedsfinansiering – et vindue for byttehandler? Sundhedsvæsenet får halvanden mia. kr., hvis det kan reducere antallet af indlæggelser og indføre mere telemedicin. Det giver en ny og unik mulighed for at gentænke opgavefordelingen mellem kommuner og regioner, skriver professor i sundhedsøkonomi, Jakob Kjellberg fra VIVE.

Der er vendt op og ned på styringen af sundhedsvæsenet. To procents produktivitetskrav i sygehussektoren er lagt i graven sammen med aktivitetspuljen, og de to ting bliver nu erstattet af halvanden mia. kr. til “nærhedsfinansiering”. Umiddelbart kunne man forledes til at tro, at nærhedsfinansiering betød, at der blev sat penge af til at finansiere ydelser i det nære sundhedsvæsen. Men dét er ikke tilfældet! Tanken er godt nok, at mere behandling skal ske i nærheden af borgerne, men virkemidlet er...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind