Sjældent har det været så oplagt at bruge begrebet ‘stråmand’, som når man læser Dagens Medicins artikel ‘Ny plan oversolgt af politikerne’ i nr. 22/2016 og den tilhørende leder. En stråmand er noget, man skaber i en debat, når man ønsker en nem, retorisk sejr. Sejren sikrer man sig ved at angribe sin modstander for et tåbeligt synspunkt, som modstanderen ikke har. Problemet er bare, at sejren er fuldstændig blottet for mening og sund fornuft. Og jeg må desværre konstatere,...

Professorer: Politikerne oversælger den patientansvarlige læge En afgørende forskel for patienterne eller bare varm luft? Selvom fremtrædende politikere og organisationer jubler over den nye aftale om patientansvarlige læger på landets hospitaler, så stiller to fremtrædende kræftlæger sig kritiske over for, hvorvidt aftalen er mulig at udleve i praksis.
Skriv en kommentar
Mange kræftpatienter skal have patientansvarlig læge i år De første kræftpatienter får i 2017 en patientansvarlig læge og målet er tilbyde ordningen til 90 pct. inden udgangen af 2020.
Skriv en kommentar
Videokonsultationer virkede bedre end ventet – lad os få flere digitale løsninger i almen praksis Under coronanedlukningen blev det i hast gjort muligt at gennemføre videokonsultationer. Implementeringen skete stort set gnidningsfrit, og i juni kunne Danske Patienter dokumentere, at danskerne ønsker mere digital kontakt med sundhedsvæsenet. Vi bør bruge de nye erfaringer til at få implementeret de øvrige digitale løsninger, som allerede findes, og som er lige så nemme at tage i brug.
Skriv en kommentarIngen læger skal gå på arbejde med ondt i maven Nye regler skal både gøre det trygt at være sundhedsperson og at være patient.
Skriv en kommentarSundhedsøkonom undrer sig over Kræftens Bekæmpelse Det er et skråplan, at Kræftens Bekæmpelse står som medunderskriver på aftalen om patientansvarlige læger, mener professor i sundhedsøkonomi. Direktør i Kræftens Bekæmpelse forstår ikke kritikken.
Skriv en kommentar
Første del af forslaget er både patientvenligt og godt. Anden del af forslaget er ubeskriveligt dumt STIKPILLEN: Danske Regioner er kommet med et nyt bud på, hvordan det nære sundhedsvæsen skal styrkes. Men hvad indeholder de 24 forslag egentlig? Jonatan Schloss gennemgår Danske Regioners nye udspil, som han forstår det.
Skriv en kommentar
Mange speciallæger overvejer at forlade den offentlige psykiatri Over halvdelen af speciallægerne i den offentlige psykiatri overvejer at skifte til det private. Det viser undersøgelse fra Yngre Læger og Overlægeforeningen.
Skriv en kommentar
Danske Regioner til praktiserende læger: Vi vil styrke almen praksis og lægedækningen DEBAT: En stærk almen praksis er meget vigtig i fremtidens sundhedsvæsen, når vi vil styrke lægedækningen i de områder med de mest syge. Derfor vil vi investere i almen praksis og styrke den faglige dialog og ledelse, mens vi skal dele forhandlingsopgaven op, så ikke alt skal forhandles.
4 kommentarer
Brug de praktiserende læger – i stedet for at slukke ilden DEBAT: God ledelse er at give plads og vise tillid til dem, der sidder overfor borgeren. Det er ikke at forsøge at styre alle detaljer i deres arbejde, skriver Christian Freitag som reaktion på Danske Regioners oplæg til fremtidens for almen praksis.
1 kommentar
Offentligt-privat samarbejde er centralt i fremtidens sundhedsvæsen Der er mange gode eksempler på offentligt-privat samarbejde i det danske sundhedsvæsen, men skalering af de gode løsninger til andre regioner og andre hospitaler, er desværre et særsyn.
Skriv en kommentar
Senfølger bør tænkes ind både før, under og efter kræftbehandlingen DEBAT: Der er behov for et langt stærkere fokus på senfølger i sundhedsvæsenet, så patienterne informeres tidligt og oplever god hjælp og støtte til at komme tilbage til livet efter kræft.
Skriv en kommentar