Det oprindelige Copenhagen Concept er løbende blevet finpudset og forbedret, og det bliver det stadig. Det holder aldrig op. »Når man kigger tilbage, har vi opdateret og redigeret konceptet med nye ting. Vi har haft en fast cyklus, hvor vi kan se, om det går vores patienter bedre. Og kan vi se, at der opstår nye problemer hos patienterne, så tilpasser vi konceptet,« siger overlæge Jakob Stensballe, som bl.a. står i spidsen for Blødningsvagten, der er et af de tre...

»Det bedste, du kan gøre for menneskeheden, er at holde op« De blev udskammet af kolleger fra nær og fjern for at sætte spørgsmålstegn ved ‘plejer’. De blev beskyldt for at slå folk ihjel og opfordret til at stoppe deres forskning. Men Jakob Stensballe og Pär Ingemar Johanssons fritænkning har reddet utallige patienter fra at dø af blodtab.
6 kommentarerDerfor er Copenhagen Concept i verdensklasse Logistik og organisering er et af de mere upåagtede forskningsfelter inden for sundhedsvidenskaben, men Copenhagen Concept er et eksempel på, at området kan være supervigtigt, siger Novo Nordisk Fondens senior vice president.
Skriv en kommentar
Hovsaforskeren i hepatitis på Hvidovre Professor og overlæge Jens Bukh har indskrevet sig i virusforskningens historie med en række opdagelser, der har gjort det muligt at kurere en af verdens mest hårdnakkede virussygdomme, hepatitis C, som kan føre til både skrumpelever og leverkræft. Men at han overhovedet blev forsker, var et rent tilfælde, fortæller Jens Bukh bl.a. i dette portræt i serien Dansk klinisk forskning i verdensklasse.
Skriv en kommentar
Derfor er Jens Bukh i verdensklasse Skal det lykkes Danmark at lokke forskere tilbage, der som overlæge og professor Jens Bukh allerede har skabt sig et navn i udlandet, er det ikke nogen dårlig ide at kigge på integration af klinik og forskning, mener Novo Nordisk Fondens senior vice president.
Skriv en kommentar
Professor i kardiologi: »I starten syntes hele verden, at vi var dybt uetiske« Det hedder sig, at ‘plejer’ er død eller bør være det, men sådan er det ikke i sundhedsvæsenet. Her kan gammel, veletableret praksis overleve i årevis, selv om dokumentationen ikke er så god. Men ‘plejer’ kan også være afsæt for banebrydende forskning, som Lars Købers, professor i kardiologi på Rigshospitalet, forskning i implanterbare hjertestartere viser.
1 kommentar
Når forskning er en hjertesag Nysgerrige hjertelæger med næse for gode projekter, en særlig finansieringsmodel og politisk medvind er elementer i forklaringen på dansk kardiologisk forsknings gode, internationale ry. Det er skabt gennem mange år og hviler på et meget bredt fundament. Fremover venter nye tværfaglige samarbejder.
Skriv en kommentarDerfor er dansk kardiologisk forskning i verdensklasse Den internationale status, som dansk hjerteforskning har opnået, er et skoleeksempel på, hvor langt man kan nå, når klinik og politik finder fælles fodslag, siger Novo Nordisk Fondens senior vice president.
Skriv en kommentar
En prop i hjertet kan forhindre en i hjernen Hvad gør man, når den medicin, der skal beskytte patienter med hjerteflimmer mod blodpropper, forårsager blødninger, der kan være lige så farlige? Forskere i Aarhus har vist, at en lille operation på ca. 40 minutter er et godt alternativ.
Skriv en kommentar
De fandt nøglerne til leukæmiens maskinrum Børneonkologerne på Rigshospitalet har et hav af forskningsprojekter i gang og en perlerække af resultater bag sig. Et af de virkeligt banebrydende er udviklingen af nye måleteknikker af en hidtil uset præcision. Det har affødt en kaskade af nye projekter, som igen har ført til behandlingsændringer, så endnu flere børn og unge kan overleve leukæmi.
Skriv en kommentar
Lægen bag Børnecancerfonden: »Indtil 1960’erne døde alle børnene jo« »Ordentlig forskning er forudsætningen for ordentlig behandling, og ordentlig behandling er forudsætningen for, at børnene bliver raske.« Sådan siger initiativtageren til Børnecancerfonden, 87-årige Henrik Hertz, som har gjort mere end de fleste for at gøre ordene til virkelighed.
Skriv en kommentar