Charlotte Suppli Ulrik
»De nordiske lande har en langvarig tradition for tæt samarbejde om forskningsprojekter inden for lungemedicin. Oprindeligt begyndte det med, at de nordiske professorer på området mødtes en gang om året. Dengang havde Danmark kun få professorer inden for lungemedicin, så for at have et forum til at fremme den akademiske forskning i lungemedicin i de nordiske lande, blev NORA, Nordic Respiratory Academy, grundlagt i 2003,« fortæller Charlotte Suppli Ulrik.

Med årets NLC runder Nordiske lungekongresser skarpt hjørne Lungemedicinerne fejrer 50 år med nordiske lungekongresser på NLC 2022 i København, der begynder i dag og løber fra 1.-3. juni. Dagens Medicin er til stede og dækker kongressen.

Da Nordisk Lungekongres (NLC) blev afholdt i Estland i 2019, var det planen at mødes igen i 2021 i København. Men en verdensomspændende pandemi kom som bekendt i vejen, og gjorde NLC 2021 til NLC 2022.  Da NLC efter et års udsættelse i 1. juni gik i gang i lokalerne på Comfort Hotel i Kastrup, København, er flere end 500 lungemedicinere fra de nordiske og baltiske lande samlet til tre dage med undervisning, posterpræsentationer og en lang række sessioner med...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement