Cæcilie Bachdal Johansen begyndte at synge i DR Pigekoret, da hun var 11 år, og fortsatte, indtil hun var 21.Foto: Mårten Björk

»Musik er som varm mælk og honning for min hjerne« KULTURKANYLEN Kultur og musik har altid spillet en stor rolle i læge Cæcilie Bachdal Johansens liv. Hendes barndomshjem var fyldt med kunst og middelaldermusik, og i mere end et årti har hun sunget i kor. I dag bruger hun musik både til at slappe af og fordybe sig i sit arbejde.

Hvad betyder kultur for dig? »Det er i dna’et i min opvækst. Jeg kommer ud af en familie, hvor min mor er kunstner, og min far er møbelsnedker. Der har altid været meget musik og kunst i vores hjem på Østerbro. Min far spillede middelaldermusik og byggede sine egne instrumenter. Så jeg har fået kultur ind med modermælken. Jeg har måske set samtlige kalkmalerier i samtlige kirker på vores bilferier ned igennem Europa. Mine forældre har altid slæbt mine søskende...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement