Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) har anbefalet brugen af lægemidlet Revlimid (lenalidomid) til behandling af knoglemarvskræft. »Vi besluttede at anbefale lenalidomid bl.a. på grund af den bedre progressionsfri overlevelse på over fire måneder,« siger Steen Werner Hansen, formand for KRIS, i en kommentar på Danske Regioners hjemmeside. Steen Werner Hansen uddyber dog med, at det er en forudsætning for KRIS’ beslutninger vedrørende lenalidomid, at midlet også indplaceres i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicins (RADS) behandlingsvejledninger. Dansk Myelomatose Studie...
Både Keytruda og Opdivo kan bruges i behandling af lymfekræft Danske kræftlæger kan bruge Keytruda til behandling af Hodgkins lymfom. Effekten er på niveau med Opdivo, som KRIS tidligere har anbefalet.
Skriv en kommentarRåd anbefaler middel mod kræft i de ’bløde’ dele KRIS anbefaler Votrient til behandling af bløddelssarkomer
Skriv en kommentarRegioner: Læger kan godt bruge medicin, der er afvist af KRIS Alvorligt syge kræftpatienter kan godt få medicin, selv om Danske Regioners koordineringsråd (KRIS) har afvist det. Læger har fri ordinationsret, siger regionernes formand, Bent Hansen (S)
Skriv en kommentarKRIS inviterer kritikere til møde om Xtandi
Skriv en kommentarRegioner forsvarer udskældt medicinråd Bent Hansen mener, at den seneste tids kritik af regionernes koordineringsråd KRIS er unfair. KRIS’ vurderinger af nye kræftmidler er udelukkende baseret på faglighed, mener han.
Skriv en kommentarAvastin får grønt lys som andetvalg til æggestokkræft Koordineringsråd siger god for, at kvinder med æggestokkræft kan behandles med Avastin, når standardbehandling ikke har effekt.
Skriv en kommentarNyt kræftråd lover hurtigere sagsbehandling Regionernes nye råd til vurdering af ny medicin får magt til at træffe endelige beslutninger, og det vil gøre processen hurtigere, mener rådets nye formand.
Skriv en kommentar
Senfølger får en central plads i Sundhedsstyrelsens oplæg til Kræftplan V Det stigende antal kræftpatienter, der lever med senfølger efter deres sygdom, er i fokus i Sundhedsstyrelsens oplæg til Kræftplan V. Det glæder leder af forskningscenter for senfølger af kræft, der mener, at senfølger hører til i det specialiserede sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Ny metode til at screene for livmoderhalskræft hæver screeningsintervallet fra tre til fem år Når kvinder i alderen 30 til 59 år fremover screenes for livmoderhalskræft, vil alle prøver blive undesøgt for HPV-virus. Med denne metode bliver potentielle celleforandringer opdaget meget tidligt, og derfor kommer screeningen hvert femte år i stedet for hver tredje.
Skriv en kommentar
Stort internationalt studie: Adjuverende pembrolizumab øger den sygdomsfrie overlevelse ved blærekræft Adjuverende pembrolizumab kan på samme måde som adjuverende nivolumab forbedre den sygdomsfrie overlevelse for patienter med blærekræft. Det bliver formentlig en del af behandlingen til højrisikopatienter med blærekræft, men vi bør måske gå til behandlingen på en helt anden måde, siger overlæge.
Skriv en kommentar
Aarhus-kræftskandale: Politiets efterforskning er stadig i gang To personer er fortsat sigtet i sagen, der knytter sig til kræftskandalen på Aarhus Universitetshospital. Politiet har brug for mere tid til efterforskningen, lyder det nu fra anklageren.
Skriv en kommentar