Da forskere fra Københavns Universitet, ledet af professor Ali Salanti, forskede i malaria hos gravide, opdagede de en speciel sukkerstruktur, som får malariaparasitterne til at sætte sig fast på moderkagen hos de vordende mødre. Da forskerne undersøgte det nærmere, fandt de ud af, at det er den samme sukkerstruktur, som findes i kræftceller, og da cellerne i moderkagen, ligesom cancercellerne, deler sig meget hurtigt, kunne de se, at proteinet lige så let bandt sig til kræftceller. Dermed var der banet...

Dansk forskning: Metabolisk kontrol bør være et mål ved behandling af kræft Patienter med flere former for kræft bliver så udfordret på deres metaboliske kontrol, at det øger deres risiko for udvikling af diabetes eller farligt tab af muskelmasse. Stabilisering af metabolismen bør være en del af behandlingen til nogle patienter med kræft, siger forsker.
Skriv en kommentar
Internationalt anerkendt forsker vender hjem Efter 27 år i udlandet vender Jesper Svejstrup hjem til en stilling som professor og forskningsleder på Institut for Cellulær- og Molekylær Medicin ved Københavns Universitet. I ryggen har han en bevilling på 50 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden og 15 mio. kr. fra Grundforskningsfonden.
Skriv en kommentar
Prestigefyldt pris til kræftforsker: Har spillet nøglerolle for HPV-vaccinen Professor Susanne Krüger Kjær modtager den kliniske KFJ-pris 2020 for sin enestående forskning i bl.a. HPV-virus og livmoderhalskræft.
Skriv en kommentar
Forskere: DNA-opdagelse er et skridt på vejen mod ny kræftmedicin Forskere fra Københavns Universitet har fundet ny viden om vores cellers DNA, som kan bruges til udvikling af nye behandlinger mod aggressive former for kræft.
Skriv en kommentarPræcisionsmedicin giver håb til patienter med galdevejskræft Ny forskning viser, at patienter med galdevejskræft kan have gavn af mere skræddersyet medicin.
Skriv en kommentar
Fond støtter forskning i stamcellebehandling af leukæmi Center på Københavns Universitet får 100 mio. kr. til at teste nye lægemidler og bidrage til udvikling af nye metoder til at behandle patienter med særlige former for leukæmi.
Skriv en kommentar
»CRISPR vil gøre os langt klogere på kræft« Forståelsen af kræft vil vokse støt i takt med udbredelsen af genredigerings-teknologien CRISPR, vurderer ekspert fra Københavns Universitet.
Skriv en kommentarGentest kan skåne kvinder med brystkræft for kemoterapi Nyt studie viser, at en gentest kan afsløre, om kvinder med brystkræft, kan undgå kemobehandling. Op mod 70.000 kvinder i Europa årligt kan undgå behandling, vurderer forskere.
Skriv en kommentar