Lokalindsats i Region Sjælland skal sætte fut i FMK Som den første region har alle sygehuse i Region Sjælland taget Fælles Medicinkort i brug. Derfor opfordrer PLO kraftigt regionens praktiserende læger til at gøre det samme.

De praktiserende læger i Region Sjælland har fået travlt med at tage Fælles Medicinkort i brug, eftersom regionens sygehuse nu har meldt, at de er klar. Indtil nu er det kun 31 pct. af de praktiserende læger i regionen, der har installeret FMK, og kun 18 pct. har taget det i brug.

I de praktiserende lægers seneste overenskomst står der, at de praktiserende læger inden udgangen af 2011 skal tage Fælles Medicinkort i anvendelse, dog tidligst når alle sygehuse i lægens region har gjort det samme.

Derfor opfordrer PLO både centralt og lokalt til, at lægerne får indrettet sig med FMK. 

Det siger formanden for de praktiserende læger i Region Sjælland, Mette Møller:

»Vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at leve op til overenskomsten. Tidligere på året tilbød vi undervisning omkring FMK, og jeg vil se, om vi kan gøre det samme nu,« siger Mette Møller. 

Hun ser flere grunde til, at lægerne ikke allerede er kommet i gang med FMK.

»Et af de store systemhuse, som mange praksis i regionen bruger, har haft store problemer med FMK. Lige nu er vi i god dialog med regionen for at se, hvordan vi kan løse det. Det er vigtigt, at vi ikke bebrejder hinanden, men ser, hvad vi fælles kan gøre,« siger Mette Møller.

På landsplan erkender både PLO og Danske Regioner, at samarbejdet om at få medicinkortet taget i brug har været for dårlig.

»Hvis vi havde været bedre til at koordinere indsatsen, var det gået bedre,« siger Henrik Dibbern, og kontorchef i Danske Regioner Lisbeth Nielsen siger:

»Det er en speget sag med mange parter, og det hele skal helst spille sammen, hvis det skal lykkes. Der har været udfordringer med implementeringen på begge sider,« siger hun.

Danske Regioner og PLO skal i næste uge mødes for at lægge en slagplan for det kommende forløb.

Skriv kommentar