Ledende overlæge bliver ny lægefaglig vicedirektør på Sjællands Universitetshospital
Jesper Gyllenborg går fra klinikken som ledende overlæge og bliver Sjælland Universitetshospitals nye lægefaglige vicedirektør. Foto: Region Sjælland.

Ledende overlæge bliver ny lægefaglig vicedirektør på Sjællands Universitetshospital Jesper Gyllenborg bliver Sjælland Universitetshopitals nye lægefaglige vicedirektør. Han vil i sin nye stilling udfordre mange af de rutiner, der er opbygget i sundhedsvæsnet.

49-årige Jesper Gyllenborg er ny lægefaglig vicedirektør for Sjællands Universitetshospital i Roskilde og Køge. Det oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Jesper Gyllenborg kommer fra en stilling som ledende overlæge for Neurologisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital, hvor han i ti år har arbejdet på at styrke og udvikle det neurologiske speciale i Region Sjælland. Den 1. september rykker han fra klinikken og ind i sygehusledelsen.

»Min force er, at jeg kan tage kliniknære erfaringer fra dagligdagen med patienter og medarbejdere ind i sygehusledelsen, og jeg vil gerne udfordre mange af de rutiner, vi har opbygget i sundhedsvæsnet,« siger Jesper Gyllenborg i pressemeddelelsen.

Han mener bl.a., at hospitalerne skal lytte mere til patienterne.

»Mange af vores kroniske patienter ønsker selv at tage mere ansvar for deres sygdom og at tage kontakt til os, når de har behov for det. Fremfor at møde op til rutinekontrol med bestemte mellemrum. Så kan vi koncentrere os mere om de patienter, der har størst behov,« siger Jesper Gyllenborg.

Sygedirektør Niels Würgler Hansen siger, at Sjællands Universitetshospital med Jesper Gyllenborg får en erfaren lægelig leder med betydeligt indsigt i ledelse tæt på klinikken.

»Han formår at tænke nyt og udfordre vores arbejdsgange og ikke mindst sætte patienten i centrum. Det har han demonstreret som ledende overlæge på SUHs neurologiske afdeling, og det er jeg sikker på, at han vil videreføre i stillingen som vores nye vicedirektør med lægefagligt ansvar,« udtaler Niels Würgler Hansen.

Jesper Gyllenborg bor i Roskilde, er gift og far til tre voksne børn. I fritiden er han aktiv motionscyklist og sejler.

Skriv kommentar