Lægers indtægter på bijob skal offentliggøres Fremover skal enhver kunne tjekke, hvor meget læger tjener på at samarbejde med medicinalindustrien. Men det skal være industrien og ikke lægerne, der skal oplyse beløbene, siger Lægeforeningen.

Hvad læger helt præcist tjener på deres arbejde i medicinal- og medikoindustrien, skal fremover offentliggøres. Sådan anbefaler regeringens arbejdsgruppe om samarbejde mellem læger og industri i forsøget på at skabe mere åbenhed om lægers honorarer fra industrien. Det betyder, at det vil fremgår af Sundhedsstyrelsens hjemmeside mere detaljeret, hvad samarbejdet går ud på med virksomhedens og fagpersonens navn samt ikke mindst tilknytningens art og modtaget honorar pr. kalenderår i hver virksomhed. Desuden skal beløbet af lægers aktieposter offentliggørelses med både...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind