Praktiserende læger er for hurtigere til at udskrive antibiotika til patienter med bihulebetændelse, men danske læger er lidt mindre hurtigere end lægerne i fire andre lande. Det viser en undersøgelse, som har undersøgt seks landes antibiotikaordination i forbindelse med bihulebetændelse. Undersøgelsen viser, at de danske praktiserende læger er de næstmest tilbageholdende med at ordinere antibiotika mod bihulebetændelse ud af de seks lande, som ordinationsmønstret er undersøgt i. Det vil sige Danmark, Sverige, Litauen, Rusland, Spanien og Argentina. Kun Rusland udskriver...
Hiv-vejledning står foran revision Endelige forskningsresultater har fået WHO til at ændre de globale retningslinjer for behandlingen af HIV-smittede. Det vil antageligt føre til en revision af RADS’ vejledning på området, forventer fagudvalgsformand.
Skriv en kommentarGigtmidler øger risiko for slagtilfælde Stort dansk studie dokumenterer, at brug af en række udbredte gigtpræparater øger risikoen for at dø af et slagtilfælde.
Skriv en kommentar
Polyfarmaci-studie: Hvert fjerde lægemiddel fjernet ved eftersyn af ældres medicin Der er klare fordele ved at lave en grundig gennemgang af den medicin, som ældre borgere med polyfarmaci tager, viser et studie.
1 kommentar
Pakkeforløb med fokus på gentagne indlæggelser er en succes på nogle afdelinger og rammer ved siden af på andre Pakkeforløb til patienter med gentagne indlæggelser er blevet afprøvet i Region Syddanmark. På nogle afdelinger hjælper pakkeforløbet til et forløbsorienteret fokus og overblik over målgruppen. På andre afdelinger har pakkeforløbet ramt ved siden af dagligdagen, siger projektchef bag evaluering af de syddanske pakkeforløb.
Skriv en kommentar
Kræftudredning uden for kræftpakker varierer meget Ny rapport viser stor forskel i kræftudredning uden for kræftpakker på tværs af landet. Fem anbefalinger skal sikre, at udredningen af patienter med kræft, bliver mere ensartet.
Skriv en kommentarForskere: Praktiserende læger har fordomme om personer med svær overvægt Praktiserende læger diskriminerer ikke i deres behandling, men synes at have negative fordomme over for personer med svær overvægt. Det konkluderer tre forskere fra Københavns Universitet på baggrund af et nyt studie.
2 kommentarerMedicinrådet udskyder behandlingsvejledning for type 2-diabetes En række henvendelser har fået Medicinrådet til at skyde behandlingsvejledning for type 2-diabetes. I stedet sætter rådet gang i behandlingsvejledning til hiv og psoriasis.
Skriv en kommentarMedicinrådet får nye kategorier for lægemidlers effekt Det skal være slut med at tale om »vigtig merværdi«, mener Medicinrådet, der har lagt sig fast på syv nye kategorier for klinisk merværdi til erstatning for de seks gamle.
Skriv en kommentarForskere vil etablere national fæcesbank Fæcestransplantation skal om få år være standardbehandling for en alvorlig tarminfektion. Det er ambitionen for et nyt forskningsprojekt for, der har oprettet en fæcesbank for at systematisere behandlingen.
Skriv en kommentar
Silkeborg opdager markant flere tidlige tilfælde af lungekræft Det midtjyske hospital er gået forrest med anvendelse af lavdosis CT og finder langt flere tidlige tilfælde af lungekræft end hospitaler i resten af landet, der oftest anvender røntgen af thorax. Sidstnævnte er en usikker, farlig og forældet metode i denne diagnostik, mener professor Frede Olesen og tidl. direktør for Kræftens Bekæmpelse, Leif Vestergaard.
5 kommentarerHPV-debat fik færre til at lade deres børn vaccinere Debat om sikkerhed ved HPV-vaccine skabte især usikkerhed hos forældre, der normalt gerne vil lade deres børn vaccinere.
Skriv en kommentar