Forskere vil etablere national fæcesbank Fæcestransplantation skal om få år være standardbehandling for en alvorlig tarminfektion. Det er ambitionen for et nyt forskningsprojekt for, der har oprettet en fæcesbank for at systematisere behandlingen.

Om få år kan transplantation af afføring være standardbehandling for den alvorlige tarminfektion clostridium difficile. Det er målet med et forskningsprojekt i Center for fæcestransplantation (CEFTA) ved Aarhus Universitetshospital, som Innovationsfonden støtter med 17 mio. kr. over fire år. Christian Lodberg Hvas er overlæge på Aarhus Universitetshospital og klinisk lektor på Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet og står i spidsen for forskningsprojektet. Han håber, at behandlingen vil blive indført på sygehusene i 2022. »Vi ser patienter, der får...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind