Læger og eksperter vurderer, at et sundhedsvæsen, der gennem et årti har været hårdt presset økonomisk, er forklaringen på, at beredskabet haltede, da corona-krisen ramte.

Læger og eksperter: Derfor haltede beredskabet, da coronakrisen ramte BAGGRUND: Sundhedsvæsenets beredskab var presset, da COVID-19 kom til Danmark. Sårbare forsyningskæder og et sundhedsvæsen, der gennem et årti har været hårdt presset økonomisk, er forklaringen, fortæller læger og eksperter. 

Opdateret med svar fra Magnus Heunicke i bunden af artiklen den 18. maj. Myndighederne havde en en pandemiplan i skrivebordsskuffen, da COVID-19 ramte Danmark. Problemet var bare, at de havde undladt at følge flere centrale anbefalinger i planen. Konsekvensen har sundhedsvæsenets frontpersonale i kommuner, regioner og almen praksis betalt. De har måtte arbejde i frontlinjen uden de værnemidler, som Sundhedsstyrelsen i 2013 vurderede var nødvendige for at undgå smitte. Nu, hvor første bølge af corona-stormen har lagt sig, rejser der...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement