Lægeforeningen skal drøfte initiativer om tillid med ministeren

Lægeforeningen skal drøfte initiativer om tillid med ministeren Lægeforeningen skal til et møde i sundhedsministeriet drøfte de otte initiativer om tillid. Forventningerne går på at få sundhedsfaglig ekspertise ind i initiativerne.

Onsdag mødes sundhedsministeren, sundhedsordførere og en række sundhedsfaglige organisationer heriblandt Lægeforeningen til et møde i Sundheds- og Ældreministeriet. Her skal de skal drøfte sundhedsministerens udspil med otte initiativer, der skal give mere tillid mellem Styrelsen for Patientsikkerhed og sundhedsmedarbejdere.

Næstformand i Lægeforeningen, Michael Dupont, deltager i mødet. Han forventer, at mødet sætter gang i nogle af disse otte initiativer.

»Jeg håber på, at politikerne vil høre på vores råd om at få mere sundhedsfaglig ekspertise ind i de forskellige initiativer, der skal sættes i værk. Når de skal evaluere på det, må det ikke ende med, at det er jurister, der evaluerer jurister,« siger Michael Dupont.

Et eksempel hvor Michael Dupont mener, at det er vigtigt med sundhedsfaglig ekspertise, er i initiativet omkring en uvildig vurdering af politianmeldelser. Her har ministeren lagt op til, at der iværksættes en ekstern gennemgang af Styrelsen for Patientsikkerheds politianmeldelser foretaget i 2017

»Man kan ikke bare lade jurister gennemgå anmeldelserne. Det er præcis det, kritikken er gået på, at man ikke har haft virkeligheden med inde over det. Når man skal gennemgå de her politianmeldelser, der har bragt folk i oprør, så bliver man nødt til at bringe nogle sundhedsfaglige kompetencer i spil,« siger han.

Ligeledes forklarer Michael Dupont, at Lægeforeningen mener, at det kun giver mening at indføre et ankenævn for tilsynsafgørelser, hvis der også er sundhedsfaglige  kompetencer til stede under afgørelserne.

Mødet begynder onsdag kl. 12.

Skriv kommentar