Læger kan med opbakning fra loven afvise at genoplive patienter, selvom de pårørende har et ønske om det modsatte. Det slår en ny afgørelse fra Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn fast, skrev Berlingske i weekenden. Afgørelsen er principiel og er truffet på baggrund af en sag om en svært hjerneskadet mand, hvor lægerne vurderede, at fortsat behandling ville være »udsigtsløs« og medføre »unødig lidelse«, skriver avisen. Da patienten døde, klagede de pårørende, men ifølge Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn var lægernes beslutning helt efter reglerne. Lægeforeningen er tilfredse med afgørelsen,...

Klagesagernes hitparade: Disse specialer får flest patientklager Enhver læge kan blive udsat for en klage, men risikoen er højere i nogle specialer end andre. Generelt er læger i sundhedsvæsenets frontlinje mest i farezonen. Heldigvis for lægerne fører de færreste klager til kritik.
2 kommentarer
»Disciplinærnævnet slår ring om lægerne« Jacob Egevang var så ked af Disciplinærnævnets måde at arbejde på, at han efter blot to år på posten som patientrepræsentant for Forbrugerrådet valgte at forlade det. Hans oplevelse var, at nævnet kerede sig mere om lægerne end patienterne.
Skriv en kommentar
Læger hænger i gabestok i årevis Ombudsmanden har bedt Patientombuddet om at forklare, hvorfor sagsbehandlingstiderne i Disciplinærnævnet trods en række tiltag fortsat er meget høje. Disciplinærnævnet erkender, at der er et problem.
Skriv en kommentar
Overlæge: Patienter deltager på lige fod med os i Disciplinærnævnet Klager afvises ikke i Disciplinærnævnet, fordi lægernes repræsentanter agerer som et hvidt broderskab, men fordi bevisbyrden ikke er tung nok, mener Anja Ulrike Mitchell, formand for Overlægeforeningen.
Skriv en kommentar
Statsrevisorerne udtaler kritik: Der er for stor ulighed i ventetider til specialiseret palliativ behandling Uligheden i ventetider på palliativ behandling er på samme niveau som i 2019, hvilket får Statsrevisorerne til at kritisere regionerne på ny.
Skriv en kommentar
Professor i virologi: Forebyggelse af RS-virus bør være en både-og-løsning Pas på med at satse for entydigt alene på vacciner som en national strategi til forebyggelse mod RS-virus, advarer professor Allan Randrup Thomsen, København Universitet.
Skriv en kommentar
Regionsrådsformand: »Ingen skal frygte for livet, når de går på arbejde« Hospitalsansatte i Region Hovedstaden udsættes i stigende grad for vold og trusler fra patienter. Nu lover regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) handling og fremhæver introduktionen af såkaldte sikkerhedsassistenter, som et vigtigt redskab til at styrke trygheden på hospitalsafdelingerne.
Skriv en kommentar
Høj pris står fortsat i vejen for godkendelse af brystkræftlægemiddel Prisen skal længere ned, hvis Trodelvy skal anbefales som standardbehandling til patienter med metastatisk triple-negativ brystkræft, mener Medicinrådet.
Skriv en kommentar
FADL-forperson slår fast: Fremtidens KBU-læger hører til på akutafdelingerne For Magnus Alexander Gibson, forperson for FADL, er det vigtigt, at man som KBU-læge også kan prøve kræfter med at være på en akutafdeling. Her kan man tilegne sig unikke erfaringer, som er vigtige i det videre lægeliv. Dermed er de medicinstuderende uenige med formanden for landets akutlæger, der vil udelukke KBU-læger fra akutafdelingen.
Skriv en kommentar
DSAM bakker op om Lægeforeningen i debatten om aktiv dødshjælp En legalisering af aktiv dødshjælp er ikke løsningen på de etiske dilemmaer ved livets afslutning. Det mener Dansk Selskab for Almen Medicin (DSAM), der ligesom Lægeforeningen ikke støtter en legalisering af dødshjælp i Danmark. I stedet opfordrer DSAM til, at de palliative tilbud styrkes.
2 kommentarer
Nyt om voldsepisode på hospital: Politiet blev tilkaldt 16 timer før overfald på sygeplejerske Der er kommet nye oplysninger frem i sagen, hvor en kvindelig sygeplejerske blev forsøgt kvalt på Hvidovre Hospital - og hvor hendes kolleger blev udsat for vold, da de kom hende til undsætning.
Skriv en kommentar