Kun hver anden unge mellem 18 og 23 år brugte kondom, sidst de havde sex med en ny partner. Det viser en undersøgelse Megafon har lavet for Sundhedsstyrelsen. Undersøgelsen viser også, at langt de fleste af de unge ikke frygter at blive smittet med en sexsygdom. 84 procent af de adspurgte unge mellem 18 og 23 vurderer, at deres risiko for at få en sexsygdom er enten lille, meget lille – eller at der slet ikke er nogen risiko. Og...

Demente får alarmerende meget medicin Ældre med demens får væsentligt flere typer lægemidler samtidigt end ældre uden demens. Det skaber bekymring i Nationalt Videnscenter for Demens, da ældre med demens kan have svært ved at reagere på bivirkninger.
Skriv en kommentar
Økonomisk belønning til rygere afprøves som mulig vej til rygestop Nyt projekteskal undersøge, om en økonomisk belønning kan være en vej til at gøre rygererøgfrie på sigt.
1 kommentar
Nomineret til Den Gyldne Tråd 2024: Langt sejt træk kan nu aflæses i diabetestal Efter ni år kan resultaterne i Tingbjerg Changing Diabetes begynde at aflæses på bundlinjen. Til stor glæde for forskningsleder Paul Bloch, der i øjeblikket arbejder på en udbredelsesmodel. Initiativet er et af tre nominerede til ‘Den Gyldne Tråd’ 2024, som hylder det tværsektorielle samarbejde i det nære sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Ny karkirurgisk afdeling skal styrke forebyggelsen i Region Sjælland Et løft til behandlingen for patienter i risiko for benamputation, og en styrkelse af samarbejdet med primærsektoren om patientforløbene, er blandt de definerede opgaver for den nyetablerede karkirurgiske afdeling på Sjællands Universitetshospital, Roskilde, der blev indviet onsdag.
Skriv en kommentar
Stephanie Loses sidste tale som formand for Danske Regioner: »Vi kan ikke bare fortsætte, som vi plejer« Danske Regioner afholdt torsdag 24. marts den årlige generalforsamling, og i den anledning holdt Stephanie Lose sin sidste formandstale. Her opfordrede hun blandt andet kraftigt til politisk handling på sundhedsvæsenets rekrutteringsudfordring.
Skriv en kommentar
Da landet lukkede ned, åbnede pengekasserne op For to år siden indledtes en af de mest ekstraordinære perioder i nyere historie, ikke mindst for forskerverdenen. Både offentlige og private finansieringskilder lod det regne med penge over forskere på områder, som var egnede til at bekæmpe coronavirus eller behandle COVID-19 med.
Skriv en kommentar
»Urimeligt at Region Sjælland skal konkurrere på lige vilkår med de andre regioner« Som så mange gange før ligger Holbæk Sygehus fuldstændigt underdrejet på grund af store overbelægninger i både akutmodtagelse og de medicinske afsnit og mangel på personale. Og det er svært at gøre noget ved, så længe regionen ikke er konkurrencedygtig, lyder det fra lægefaglig vicedirektør Dan Brun Petersen.
2 kommentarer
»Spørg mig om hvad som helst, så har jeg et system. Det er en del af den coping mechanism, jeg har opbygget for at kunne håndtere livet« Cecilie Refsager er ved at uddanne sig som praktiserende læge, hun er mor, teaterentusiast, hustru, og så er hun autist. Hele livet har hun følt sig anderledes, men først i forsommeren blev hun som 38-årig diagnosticeret, og nu vil hun bryde tabuet og stigmatiseringen. Ikke kun for sin egen skyld eller for at rydde vejen for sin søn, der har samme diagnose. Men også for alle dem, der gerne vil være mere åbne, men bliver holdt tilbage af frygt for fordomme.
6 kommentarer
Mange patienter med mistænkt prostatakræft har ikke adgang til den bedste diagnostik Regionerne kæmper med at få MR-skannere på plads, og få uddannet radiologer og urologer, der kan sikre, at patienter med mistænkt prostatacancer kan få en mere præcis diagnostik. Det betyder, at mens nogle patienter får den bedst mulige behandling, så må andre lade sig nøjes med den markant mindre præcise ultralydsskanning. Formanden for patientforeningen for prostatakræftramte fortæller om et stigende antal henvendelser fra mænd, der får afslag på MR-skanning.
1 kommentar
Mere end to år i bunken: Alexandre venter fortsat på at få sin ansøgning om dansk autorisation taget under behandling Det vakte politisk forargelse, da Dagens Medicin for et år siden skrev, at Styrelsen for Patientsikkerhed er 22 måneder om at tage ikke-EU-lægers ansøgninger om dansk autorisation under behandling. Èt år efter er ventetiden blot steget yderligere. Hverken styrelsen eller Sundhedsministeriet har ønsket at stille op til interview.
Skriv en kommentar
Ny læge på Anholt: »At jeg også er akutlæge fylder meget i min bevidsthed« For et halvt år siden arbejdede 38-årige Anne-Sofie Weindel som praktiserende læge i en kompagniskabspraksis i Urbanplanen på Amager. 1. august overtog hun jobbet som Anholts eneste praktiserende læge, vagtlæge og akutlæge.
1 kommentar