Iltterapi virker ikke mod skader ved hjerteanfald
Foto: Colourbox

Iltterapi virker ikke mod skader ved hjerteanfald Ny svensk forskning viser, at behandling med iltterapi til patienter med symptomer på hjerteanfald formentlig ikke har nogen virkning. Anbefalinger omkring brug af iltterapi bør laves om, siger forskere.

Rutinemæssig behandling med iltterapi til patienter med symptomer på hjerteanfald er formentlig overflødigt. I hvert fald øger det ikke patienternes chancer for at overleve, viser et nyt svensk studie (DETO2X-AMI), der netop er blevet offentliggjort på en kongres for European Society of Cardiology (ESC), som i disse dage bliver afholdt i Barcelona. Det nye studie er også netop blevet offentliggjort i det meget velansete videnskabelige tidsskrift New England Journal of Medicine. »DETO2X-AMI-studiet stiller spørgsmålstegn ved den nuværende praksis med rutinemæssig...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind