En ny ph.d.-afhandling konkluderer, at HPV-vaccinerne giver alvorlige nervesystemskadevirkninger. Men den konklusion afviser de danske myndigheder. »Afhandlingen ændrer ikke ved de konklusioner, der er lavet tidligere,« siger overlæge i Lægemiddelstyrelsen Kirstine Moll Harboe. »Vi er ikke enige i afhandlingens konklusioner omkring bivirkninger. Der er efter alt at dømme tale om tilfældige fund,« konkluderer hun. Sundhedsstyrelsen oplyser, at styrelsens vurdering er, at studiet ikke giver anledning til ændringer i den samlede vurdering af HPV-vaccinerne. Sundhedsstyrelsen anbefaler fortsat HPV-vaccination som led i...

Sundhedsstyrelsen fastslår COVID-19-vaccines effekt hos personer med nedsat immunforsvar Det vil være et fåtal af personer med nedsat immunforsvar, der ikke vil have effekt af en COVID-19-vaccine, meddeler Sundhedsstyrelsen, der anbefaler, at alle lader sig vaccinere mod COVID-19. Udmeldingen kommer i kølvandet på debat om forskning fra OUH.
1 kommentar
Prestigefyldt pris til kræftforsker: Har spillet nøglerolle for HPV-vaccinen Professor Susanne Krüger Kjær modtager den kliniske KFJ-pris 2020 for sin enestående forskning i bl.a. HPV-virus og livmoderhalskræft.
Skriv en kommentarDiabetes øger risikoen for kræft i bugspytkirtlen Ny forskning viser, at ældre personer med diabetes har næsten tre gange højere risiko for at udvikle kræft i bugspytkirtlen sammenlignet med et bredt udsnit af befolkningen. Vægttab medfører også en betydelig stigning i risiko.
Skriv en kommentar
»Vi har gjort det igen og har ændret standardbehandling« Overlæge Mansoor Raza Mirza kunne afrunde diskussionen af tre banebrydende studier om PARP-hæmmere til patienter med ovariecancer, der fører til ny standardbehandling i 1. linje. Han tror på, at det kan føre til, at patienter med ovariecancer på et tidspunkt vil blive raske.
Skriv en kommentar
Danmark er bagefter på personlig medicin Flere studier viser gode resultater, når behandlingen bliver målrettet efter den enkelte patient. Det er vejen frem, siger professor Morten Ladekarl, men Danmark halter efter på området.
Skriv en kommentar
Mirza: Vi er tættere på at skifte standardbehandling Ovariecancerpatienter med tilbagefald kan måske slippe for kemobehandling. Det viser et fase-2 studie, som ekspert i gynækologisk cancer Mansoor Raza Mirza står bag. Et fase-3 studie på området er på vej.
Skriv en kommentar
Kræftens Bekæmpelse vil have HPV-vaccine gratis til alle drenge Over 200.000 drenge mellem 12 og 17 år bliver forskelsbehandlet ved ikke at få tilbudt gratis HPV-vaccine, selv om piger i samme aldersgruppe gør. Der vil altid være drenge, der falder uden for tilbuddet, siger ministeriet.
1 kommentar
Kræftudredning uden for kræftpakker varierer meget Ny rapport viser stor forskel i kræftudredning uden for kræftpakker på tværs af landet. Fem anbefalinger skal sikre, at udredningen af patienter med kræft, bliver mere ensartet.
Skriv en kommentar
Danske hospitaler afprøver ny metode til at teste effektiv kræftbehandling Rigshospitalet er i gang med et forsøg, hvor man tester metoden Inditreat til at finde den mest effektive behandling af æggestokkekræft, og Vejle Sygehus sætter gang i et forsøg, hvor metoden testes mod kræft i bugspytkirtlen.
Skriv en kommentarOpfølgningsprogram fanger ikke hjernemetastaser hos lungekræftpatienter Nyt studie viser, at opfølgningsprogrammet for patienter med lungekræft ikke fanger hjernemetastaser. Forsker bag studiet mener, at systematiske hjernescanninger bør indføres i programmet.
Skriv en kommentar
Silkeborg opdager markant flere tidlige tilfælde af lungekræft Det midtjyske hospital er gået forrest med anvendelse af lavdosis CT og finder langt flere tidlige tilfælde af lungekræft end hospitaler i resten af landet, der oftest anvender røntgen af thorax. Sidstnævnte er en usikker, farlig og forældet metode i denne diagnostik, mener professor Frede Olesen og tidl. direktør for Kræftens Bekæmpelse, Leif Vestergaard.
5 kommentarer