Det er dyrt for samfundet, at danskerne ikke vil droppe cigaretterne, før de bliver alvorligt syge af en sygdom som KOL. Sygdommen koster 6,3 milliarder kroner årligt, viser beregninger foretaget af Lone Bilde, senior projektleder ved Dansk Sundhedsinstitut og sundhedsøkonom. Beløbet dækker alt lige fra sundhedsudgifter, plejehjem og hjemmepleje til medicin. Eksperter fra hele landet er mandag og tirsdag samlet i et såkaldt KOL parlament, arrangeret af Dagens Medicin, for at diskutere barrierer for KOL behandling 2012, og her fortalte sundhedsøkonom Lone Bilde, at...

Studie: Symptomer på kræftsygdomme overses ofte for multisyge, socialt udsatte mennesker Nyt studie fra SDU undersøger kræftsygdom blandt socialt udsatte mennesker. Undersøgelsen viser, at symptomer på kræftsygdommen ofte går ubemærket hen, fordi de overlapper med de symptomer.
Skriv en kommentar
Inhalering af antibiotika skal mindske resistens og give bedre behandling af lungebetændelse Et nyt projekt skal undersøge effekterne af at give inhaleret antibiotika til indlagte patienter med lungebetændelse. Jens-Ulrik Stæhr Jensen, professor ved Herlev og Gentofte Hospital, håber, at det bl.a. kan give færre bivirkninger og lede til mindre antibiotikaresistens.
Skriv en kommentar
Nyt forskningsprojekt undersøger psykedelisk terapi til uhelbredeligt syge Et nyt forskningsprojekt undersøger, om det psykedeliske stof psilocybin kan bruges til psykologisk behandling af uhelbredeligt syge mennesker. EU støtter projektet med 6,5 mio. euro.
Skriv en kommentar
Professor fundet til nyoprettet stilling Anders Løkke Ottesen er ansat som professor i tværsektoriel forskning. Forskningsprofessoratet skal stille skarpt på forebyggelsestiltag og lighed i sundhed.
Skriv en kommentar
Trænings-tryg indsats hjælper borgere med KOL-relateret angst Vejle Kommune og Vejle Sygehus har arbejdet sammen om forskningsprojektet Trænings-tryg, der hjælper borgere med angst i forbindelse med KOL. Indsatsen er nu implementeret i Vejle Kommune og ved at blive udbredt til andre kommuner.
Skriv en kommentar
Markant dødelighed blandt patienter med KOL efter TAVI Behandling af forsnævret aortaklap kan gøres skånsomt med TAVI, men blandt personer med KOL kommer proceduren alligevel med en betydelig dødelighed inden for det første år efter operationen. Værst ser det ud for personer med KOL, som har oplevet forværring inden for det seneste år inden TAVI ‒ i særdeleshed blandt dem som tilmed ikke tager deres inhalationsmedicin.
1 kommentar
Alarmerende høj dødelighed blandt KOL-patienter med akutte forværringer Årsrapporten for 2021 fra Dansk Register for KOL viser en uændret høj 30-dages dødelighed og genindlæggelsesfrekvens. Resultaterne understreger behovet for en national KOL-plan, mener formanden for registrets styregruppe, overlæge Anders Løkke.
3 kommentarer
Spirometrier i almen praksis: Flyet, der aldrig lettede Der blev udført markant færre spirometrier i almen praksis i årene 2016-2019, end den nationale lungestrategi lagde op til. Det viser en ny VIVE-rapport, der samtidig tegner et billede af et område præget af manglende gennemsigtighed.
3 kommentarer
Binyrebarkhormon øger risikoen for lungeinfektioner Ny dansk forskning viser, at jo mere binyrebarkhormon patienter med svær KOL behandles med, desto større er deres risiko for at blive ramt af en kronisk lungeinfektion. Vi skal have forbruget af binyrebarkhormon ned, siger overlæge og forsker.
Skriv en kommentarNyt studie: Simpel blodprøve kan afsløre, hvor meget rygning skader lungerne Et nyt studie fra SDU viser, at man ved hjælp af en simpel blodprøve kan måle kroppens reaktion på cigaretrøg i lungerne og dermed forudsige risikoen for at udvikle KOL. Forskere håber, at testen kan blive en fast del af et sundhedstjek.
Skriv en kommentar
Rygere i øget risiko for at blive smittet med coronavirus Ny forskning peger på, at rygning er en stor risikofaktor under corona-pandemien. Det kalder på øjeblikkeligt rygestop, siger eksperter.
Skriv en kommentar