Det skriver Hillerød-Posten. Pengene skal bl.a. gå til flere læger og sygeplejersker i 2013. Det ekstra personale skal sikre patienterne en hurtigere udredning og behandling og modvirke den overbelægning og travlhed, som de medicinske sengeafsnit oplever, og som toppede i vinter, da der både var epidemi med Roskilde-syge og influenza. En opgørelse, foretaget af Helsingør Dagblad, viste dengang, at netop Nordsjællands Hospital var det hospital i Region Hovedstaden med størst overbelægning. Hospitalet kom på en kedelig førsteplads med en belægning...
Nordsjællands Hospital klar til kamp mod overbelægning Nordsjællands Hospital har afprøvet en ny plan, der med kort varsel kan gøre op med akut overbelægning
Skriv en kommentar
Akutafdeling har fundet model til at mindske overbelægning Et nyt, stort studie viser, at Nordsjællands Hospitals akutafdeling har fundet en løsning på problemet med overbelægning. Spørger man ledelsen, er hemmeligheden de såkaldte spotsygeplejersker, respekt for hinandens faglighed og en organisering, der giver mening.
Skriv en kommentarHer er de tre finalister til Health Tech Implementation Awards Årets bedste implementering af sundhedsteknologiske løsninger skal igen i år findes ved den årlige Health Tech Implementation Award, The Hermit.
Skriv en kommentar
Nordsjællands Hospital sætter fokus på rationelt brug af antibiotika På Nordsjællands Hospital har de sat gang i et projekt for at bruge mindre bredspektret antibiotika. Det er nødvendigt i en verden, hvor antibiotikaresistensen kun går op, lyder det fra afdelingslæge bag.
Skriv en kommentar
Begrebet ‘forebyggelige indlæggelser’ har en forkert klang, mener akutchef Overalt i landet forsøger man med større eller mindre succes at forebygge unødige indlæggelser af ældre borgere. Men modsat nogle af sine kolleger mener Poul Henning Madsen, cheflæge for akutafdelingen på OUH, at vi bør undgå at pege fingre ad kommunerne.
Skriv en kommentar
Tal over forebyggelige indlæggelser tegner et mudret danmarkskort: »Det er ret vildt,« siger akutchef Ifølge tal fra Sundhedsdatastyrelsen er der markant større risiko for at blive indlagt med forebyggelige sygdomme, hvis du bor i hovedstaden end i Nordjylland. De markante forskelle går igen helt ned på nabokommuneniveau. Men hvorfor?
Skriv en kommentar
Akutchefer: Kommuner, almen praksis og 1813 medvirker til overbelægning Ifølge ledelsen på Nordsjællands Hospitals akutafdeling har en potentielt patientskadelig opgaveglidning fundet sted på akutområdet. Her spiller kommuner, praktiserende læger og 1813 ifølge cheflæge Jesper Juul Larsen en rolle i de problemer, der kan true med at vælte læsset på akutafdelingen.
1 kommentar
Principielt mangler akutafdelingen ikke hænder – alligevel får de for mange patienter Dagens Medicin har været på reportage på Akutafdelingen på Nordsjællands Hospital, hvor afdelingen trods en succesfuld transformation stadig bliver truet af et for højt antal patienter. Overbelægning er til fare for patienterne, skader arbejdsmiljøet og skræmmer yngre læger væk fra specialet. Og der er ikke meget, afdelingen selv kan gøre ved det.
Skriv en kommentar
Cheflæge: Akutafdelingens tværsektorielle team sænker muren til det kommunale Det tværsektorielle team på Akutafdelingen på Nordsjællands Hospital spiller en uvurderlig rolle, når afdelingen modtager patienter med ikke-akutte problemstillinger, fortæller cheflæge Jesper Juul Larsen. Måske kan teamet endda også forebygge, at indlæggelsen sker igen.
Skriv en kommentar
Overbelægning sprænger farveskalaen på Aalborg Universitetshospital Især de medicinske afdelinger har gennem længere tid haft problemer med overbelægning på Aalborg Universitetshospital. Afdelinger sender patienter i lånesenge til andre afdelinger, og andre initiativer bliver sat i spil. Alligevel ender mange patienter på gangene, og det går ud over arbejdsmiljøet.
Skriv en kommentar
Kun én vej, hvis hospitalerne ikke skal bryde sammen: Primærsektoren skal styrkes for at mindske overbelægning Sundhedsvæsenet er endnu ikke gearet til at håndtere den ekstra belastning, som demografien medfører. Derfor skal primærsektoren styrkes, så flere patienter kan undgå en tur på hospitalet, siger klinisk professor Søren Paaske Johnsen.
Skriv en kommentar