Når dengang 43-årige BN løbetrænede i begyndelsen af 2012, var der noget udefinerbart i underlivet, som generede. Ellers mærkede hun ingenting. En gynækolog, der skiftede hendes spiral, gjorde hende opmærksom på, at hun havde et fibrom på livmoderen, som gynækologen mente, hun burde få opereret væk. »Det var jeg meget i tvivl om, for jeg havde jo ingen gener. MIn ældste søn var på daværende tidspunkt midt i et langt behandlingsforløb for leukæmi. Derfor kunne jeg ikke lade være med...

Kirurger spredte kræften overalt En relativt harmløs operation for fibromer på livmoderen fører for en lille gruppe kvinder hvert år til uhelbredelig kræftsygdom. Lægerne informerer ikke kvinderne om risikoen ved operationsmetoden, og det er i strid med loven.
Skriv en kommentar
»Jeg vil forsøge at hindre, at andre kvinder udsættes for det samme« 54-årige Lia Clemensen er vred over, at ingen læger fortalte hende om risikoen for, at en relativt harmløs behandling af fibromer på livmoderen kunne give hende en dødelig sygdom.
Skriv en kommentar
Voldsomt voksende fibrom og livmoder blev skåret i småstykker 48-årige Ann Charlot Kryger Nielsen fra Brønshøj ved endnu ikke, hvilke konsekvenser morcellation af en muskelknude får for spredning af hendes kræftsygdom.
Skriv en kommentarGynækologer har behov for sikker viden om problems omfang Gynækologerne erkender, at de har brug for mere viden, så de kan undgå at morcellere fibromer, som viser sig at rumme et leiomyosarkom.
Skriv en kommentarLæger risikerer disciplinærsag for manglende information Patienten skal altid informeres om risikoen og konsekvenserne ved en given behandling. Det står i loven. Og der findes ikke faste procentgrænser for, hvornår der ikke skal informeres, fastslår lektor i sundhedsret Kent Kristensen.
Skriv en kommentar
Senfølger får en central plads i Sundhedsstyrelsens oplæg til Kræftplan V Det stigende antal kræftpatienter, der lever med senfølger efter deres sygdom, er i fokus i Sundhedsstyrelsens oplæg til Kræftplan V. Det glæder leder af forskningscenter for senfølger af kræft, der mener, at senfølger hører til i det specialiserede sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Ny metode til at screene for livmoderhalskræft hæver screeningsintervallet fra tre til fem år Når kvinder i alderen 30 til 59 år fremover screenes for livmoderhalskræft, vil alle prøver blive undesøgt for HPV-virus. Med denne metode bliver potentielle celleforandringer opdaget meget tidligt, og derfor kommer screeningen hvert femte år i stedet for hver tredje.
Skriv en kommentar
Stort internationalt studie: Adjuverende pembrolizumab øger den sygdomsfrie overlevelse ved blærekræft Adjuverende pembrolizumab kan på samme måde som adjuverende nivolumab forbedre den sygdomsfrie overlevelse for patienter med blærekræft. Det bliver formentlig en del af behandlingen til højrisikopatienter med blærekræft, men vi bør måske gå til behandlingen på en helt anden måde, siger overlæge.
Skriv en kommentar
Aarhus-kræftskandale: Politiets efterforskning er stadig i gang To personer er fortsat sigtet i sagen, der knytter sig til kræftskandalen på Aarhus Universitetshospital. Politiet har brug for mere tid til efterforskningen, lyder det nu fra anklageren.
Skriv en kommentar
Jonas Egebart: Kræftplan V skal inddrage patienten aktivt i behandlingsforløbet Hvad er vigtigt for dig som patient, er et spørgsmål, som oftere skal stilles til landets kræftpatienter, mener Sundhedsstyrelsens direktør, Jonas Egebart.
Skriv en kommentar
Ny forskning: Historisk lav forekomst af livmoderhalskræft Ny undersøgelse viser en historisk lav forekomst af livmoderhalskræft blandt danske kvinder. Succesen kan tilskrives en kombination af vaccinationer, screeninger og flere andre faktorer, forklarer professor emerita Elsebeth Lynge, der har stået i spidsen for undersøgelsen.
1 kommentar