Sundhedsvæsenet er under pres, men vi er uenige om årsag og løsninger. Jeg mener, at prioritering på et oplyst grundlag er blevet en påtrængende opgave, især da der råder et misforhold mellem ressourcer og muligheder for undersøgelse, behandling, pleje og forebyggelse. I Danmark er det fortsat ikke lykkedes at etablere rammer og analyser for prioritering. Kræft- og hjertesygdomme er i politikernes og befolkningens synsfelt, men andre sygdomme er slet ikke med i loopet. Psykiatri og KOL er velkendte underprioriterede sygdomme,...
Få styr på influenzavaccinerne Gennem de seneste år er der dog kommet så mange administrative forhindringer, at mange praktiserende læger overvejer helt at droppe den service, det er, at vaccinere egne patienter.
Skriv en kommentarDebat: Lægerne mod folket? Dansk Selskab for Almen Medicins arrogance over for folket i spørgsmålet om for og imod frivillige vacciner er forbløffende, skriver Torben Mogensen, formand for Lungeforeningen.
4 kommentarerDEBAT: Velkommen i jobbet til Lægemiddelstyrelsens nye direktør Når du får lidt tid til overs fra pandemien, så er der flere emner, der trænger til kærlig omsorg fra dig, skriver Joachim Nørmark, praktiserende læge.
1 kommentarJeg er ved at få fnat Fnatepidimien i Danmark blotlagde et tung, bureakratisk monster for læger - det må kunne laves bedre, skriver praktiserende læge Joachim Nørmark.
4 kommentarerHvad sker der med sundhedsdebatten?
Skriv en kommentar![](https://cdn.dagensmedicin.dk/wp-content/uploads/2019/10/24125220/Lene-Iversen.jpg)
Tarmkræft-overlevelsen i Danmark har fået et stort løft Femårsoverlevelsen ved tyktarms- og endetarmskræft har taget et stort hop opad og har næsten bragt Danmark på niveau med de andre skandinaviske lande. Højere komorbiditet, tobak og alkoholforbrug trækker dog fortsat ned, mener formanden for Dansk Colorectal Cancer Gruppe, professor Lene H. Iversen, Aarhus Universitetshospital.
Skriv en kommentar![](https://cdn.dagensmedicin.dk/wp-content/uploads/2019/09/03185357/Magnus_Heunicke-ewb.jpg)