Da jeg var student og ung læge skulle alting være ‘for folket’. Jeg tror, at vi havde en god idé om hvem folket var. Mænd i blåt eller grønt Kansastøj med olie under neglene og et slidsomt arbejde med at lave dieselmotorer på B&W eller anden samfundsnyttig produktion. Trivelige kvinder i bus eller sporvogn på vej til deres arbejde på en strømpefabrik eller et bryggeri. Det ægte danske folk. Ikke os fesne akademikere. I dag er det begreb nok lidt...

Løft den etiske fordring Minimaletik udspiller sig hver dag i klinikken, når en behandling skal sættes i gang, eller når en patient skal rekrutteres til et forsøg.
Skriv en kommentarBaltimore, 2250 Danmark De interventioner, vi gennemfører for at få borgerne til at håndtere deres sygdom, er præget af en antagelse om en indsigt, der næppe findes.
Skriv en kommentarTro og sygdom Medlemmer af frikirkesamfund har et længere liv og undgår i højere grad sygdom, også kræft.
Skriv en kommentarVi bliver nødt til at overveje risikobaseret overvågning af kronisk sygdom Sundhedsvæsenet vil blive mødt med krav om at vurdere, hvilke borgere der har brug for hvad.
Skriv en kommentar
Pfizer-direktør: Kræftplan V er det perfekte afsæt til en mere strategisk kræftindsats Kræftplanerne har været meget effektive og har løftet niveauet i dansk kræftbehandling og etableret et stærkt fundament. Det giver os gode forudsætninger for med Kræftplan V at gå mere strategisk til værks, ligesom vi ser det i vores nabolande, skriver Lars Møller, managing director, Pfizer Danmark.
Skriv en kommentar
Screening for lungekræft: Hvor skal vi hen med et nationalt pilotprojekt? Kronik: Det er en god nyhed, at sundhedsministeren har givet grønt lys til, at der gennemføres et pilotprojekt for screening for lungekræft. Men det er afgørende, at pilotprojektet fokuserer på at afprøve, hvordan et screeningsprogram kan implementeres på den lange bane, frem for i første omgang at fokusere på at opnå størst mulig effekt her og nu.
2 kommentarer
Blog: Fester og gæster International Forum kan blive et referencepunkt for læring og udveksling af idéer, takket være det store arbejde som mange fra især hospitaler og kommuner bidrager med. Jeg håber, at de danske deltagere under konferencen vil få den samme følelse, som jeg har haft i forbindelse med optakten til konferencen: At vi har meget at være stolte af og meget flot arbejde at vise frem, skriver Inge Kristensen, direktør for Dansk Selskab for Patientsikkerhed.
Skriv en kommentar
Sundhedsdirektør: Vi skal sætte E foran næsten al velfærdsservice i fremtiden I Haderslev er der lige nu 24 ledige stillinger på omsorgsområdet. I 2030 vil vi mangle 230, skriver direktør Rolf Dalsgaard Johansen. Den gode nyhed er, at der er en bred vifte af ting, som kan gøres. Den dårlige nyhed er, at ingen arbejder struktureret, systematisk, helhedsorienteret og på tværs af sektorer med hele viften.
Skriv en kommentar
Direktør for Absalon: Hvordan får vi flere mænd på sundheds-uddannelserne? Udviklingen har mange steder stået stille i årtier. Og det kønsopdelte arbejdsmarked er ikke kun et problem for den enkelte, men for arbejdsmarkedet generelt. Hvad gør vi?
Skriv en kommentarKlinisk arbejde rækker langt ud over mødet med patienten DEBAT: Et sundhedsvæsen med et stigende fokus på løsning af dagens udfordring er ved at miste grebet om løsningen af morgendagens opgaver. Der er således et akut behov for i ledelseslagene at skabe de nødvendige vilkår til det påtrængende kvalitetsarbejde i forhold til såvel DMCG- og databasearbejdet samt den kliniske forskning og udvikling, skriver formanden og næstformanden for DMCG og formanden for DBCG.
Skriv en kommentarMDT-konferencen: En uudnyttet kvalitetssikring af kræftområdet At multidisciplinære teamkonferencer (MDT) har en effekt er indiskutabel, men aktuelt anvendes MDT'er generelt ikke optimalt. Derfor bør det fra centralt hold overvejes at opstille minimumkrav til afholdelse af MDT, skriver tre medlemmer af DMCG's forretningsudvalg.
Skriv en kommentar