Målet er at få markant indflydelse på internationale retningslinjer. Binyrebarkhormon og antibiotika. Gamle, forholdsvis billige lægemidler, der er de nuværende behandlingsmetoder ved akut forværring af KOL, og et forskningsområde, der ikke kan afføde mange sponsorpenge fra medicinalvirksomhederne. Men hvad gør vi, hvis vores brug af midlerne ikke er den allermest hensigtsmæssige, og der er brug for at forske mere i, hvordan den bliver det? Det har Jens Ulrik Jensen, ph.d og postdoc, lungemediciner på Gentofte Hospital, måske svaret på. Han...

Lægen, der vil netværke mod KOL Lungemediciner Jens-Ulrik Jensen er god til at undre sig over faglige spørgsmål. Og i stedet for at fordybe sig alene og finde løsninger eller vente på, at andre skaffer svar, så breder han armene ud og inviterer:
Skriv en kommentarKOL-forskere: Det er gammeldags at skyde med spredehagl Behandling af KOL-patienter kan forbedres. Det skal forskernetværk bevise.
Skriv en kommentarPrisen for en lungebetændelse? 135.000 kr. Når en patient bliver indlagt med lungebetændelse, koster det gennemsnitligt region og kommune 135.000 kr. over en periode på et halvt år. Den reelle regning kan dog være endnu højere.
Skriv en kommentarKOL-patienter er ’overraskende gode’ til at følge behandling Patienter med KOL, der bliver fulgt i et ambulatorium, er rigtigt gode til at passe deres behandling. Det viser et nyt dansk studie, der også peger på, hvilke psykologiske faktorer der er afgørende for patienternes adhærens.
Skriv en kommentar
Regionernes inhalatorbesparelser er skrumpet ind Mens regionerne har forsøgt at få lægerne til at anvende den billige inhalator Easyhaler, er prisforskellen til de billigste alternativer skrumpet betydeligt ind.
Skriv en kommentarOverlæge: »Vi møder en del modstand fra lægerne« De klinisk farmakologiske afdelinger i Region Hovedstaden og Region Midtjylland må sande, at for få læger lader sig presse til at bruge den billige inhalator Easyhaler i behandlingen af KOL- og astmapatienter.
Skriv en kommentar
Nordisk ekspertpanel: Firmaer og myndigheder forsømmer udviklingen af brugervenlige inhalatorer Den teknologiske udvikling af inhalatorer til KOL- og astmabehandling er ikke fulgt med udviklingen af lægemidler. Det konkluderer et panel af nordiske læger, som efterspørger mere innovation i industrien og en holdningsændring fra myndigheder.
Skriv en kommentar
Hagedorn-vinder: Folk er ofte ikke så raske, som de tror Professor i lungemedicin og international specialist i KOL, Jørgen Vestbo, tildeles årets Hagedorn-pris på 250.000 kr. Han mener, at der skal mere fokus på forebyggelse af KOL og individuel behandling.
Skriv en kommentar
Formand for lungescreeningsgruppe: Udfordringen bliver at nå ud til de rigtige borgere Skal vi i fremtiden screene borgere for lungekræft i Danmark, er det nødvendigt, at pilotprojektet i Region Syddanmark kaster de rigtige data og erfaringer af sig, vurderer Zaigham Saghir, formand for DLCG’s screeningsgruppe. Selv går hans bekymring på, om nok borgere i risikogruppen vil tage imod tilbuddet om screening.
Skriv en kommentar
Inhalering af antibiotika skal mindske resistens og give bedre behandling af lungebetændelse Et nyt projekt skal undersøge effekterne af at give inhaleret antibiotika til indlagte patienter med lungebetændelse. Jens-Ulrik Stæhr Jensen, professor ved Herlev og Gentofte Hospital, håber, at det bl.a. kan give færre bivirkninger og lede til mindre antibiotikaresistens.
Skriv en kommentar
Formand for screeningsgruppe: Screening for lungecancer vil være en vigtig investering i tidlig diagnostik Formanden for Dansk Lunge Cancer Gruppes screeningsgruppe Zaigham Saghir glæder sig over regeringens plan om et pilotstudie, som kan bane vejen for et nationalt screeningsprogram for lungekræft. Han foreslår, at studiet gennemføres i Region Sjælland, hvor den forventede gevinst vil være størst.
Skriv en kommentar