Hans Bisgaard
»Megen forskning sker indenfor adskilte siloer, hvor ens-uddannede forskere har vanskeligere ved at se ud over tidens paradigmer. Translationel forskning har altid været vores strategi,« siger Hans Bisgaard, der er professor og overlæge i pædiatri ved COPSAC.

Forskere vil undersøge fiskeolies effekt på hjernens udvikling Lundbeckfonden støtter alliance af to danske forskningscentre, der vil undersøge sammenhæng mellem kosttilskud til gravide og udviklingen af deres børns hjerner.

De to forskningscentre COPSAC og CINS får sammen 27 mio. kr. fra Lundbeckfonden til at undersøge, hvilken effekt fiskeolie og D-vitamin som tilskud til gravide har på udviklingen af deres børns hjerner, kognitive funktioner og såkaldt psykopatologiske træk. Det skriver Lundbeckfonden. Bevillingen fra Lundbeckfonden skal bruges til at etablere en alliance mellem Copenhagen Prospective Studies on Asthma in Childhood (COPSAC) og Center for Klinisk Intervention og Neuropsykiatrisk Skizofreniforskning (CINS). Formålet er at undersøge, om tilskud af fiskeolie og D-vitamin påvirker...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement