Forskere slås stadig med at finde gode biomarkører for kræft i galdevejene
»I dag benytter man biomarkøren CA19-9 til at identificere tilstedeværelsen af flere forskellige kræftformer, men den er ikke god nok i sig selv til at lave en præcis diagnose eller prognose. Vores biomarkører viste sig desværre ikke at være bedre end CA19-9 til at adskille patienter med galdevejskræft fra patienter uden kræft, men måske kan man kombinere biomarkørerne for et endnu bedre resultat,« forklarer en af forskerne bag studiet, læge og ph.d.-studerende Troels Dreier Christensen fra Afdeling for Kræftbehandling ved Herlev og Gentofte Hospital.

Forskere slås stadig med at finde gode biomarkører for kræft i galdevejene Nyt dansk studie præsenteret på ASCO viser, at kollagenmarkører muligvis kan benyttes til at diagnosticere og forudsige overlevelse blandt personer med galdevejskræft. Kollagenmarkørerne rammer dog ikke så præcist, som forskerne gerne havde set.

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind