Forskere opdager tæt forbindelse mellem stofskifte og søvn Forskere har opdaget en hidtil skjult forbindelse mellem kroppens biologiske ur og stofskifte. Det kan give en bedre forståelse af, hvorfor personer med uregelmæssig søvnrytme har større risiko for at udvikle fedme og diabetes.

Det fremgår det af et studie offentliggjort i tidsskriftet Nature. Nærmere bestemt har forskerne fundet ud af, at de bestemte proteiner, der styrer det biologiske ur, kaldet crytochromer, også vekselvirker med stofskifte-receptorer. Det kan give en bedre forståelse af, hvorfor personer med uregelmæssig søvnrytme har større risiko for at udvikle fedme og diabetes. Da stofskifte-receptorerne samtidig er mål for en række anti-inflammatoriske lægemidler, kan opdagelsen lede til nye lægemidler mod astma og allergi med færre alvorlige bivirkninger. Stofskifte-receptorerne er også...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind