Lyntest, antigentest, næsetest
Gorm Lisby, overlæge på Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på Amager og Hvidovre Hospital, har på baggrund af specificiteten på antigentest regnet sig frem til, at mere end halvdelen af de positive svar fra antigentest i øjeblikket er falsk positive.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Forskere før genåbning af skoler: Over halvdelen af alle positive svar fra lyntest er falske Risikoen for falske positive svar fra antigentest vil sende skoleelever og lærere hjem i isolation uden grund, når skolerne fra mandag skal lynteste lærere og elever. Ekspert opfordrer til større fokus på oplysning om opfølgende PCR-test.

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Log ind

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

En adgangskode vil blive sendt til din e-mailadresse.

Dine personlige data vil blive anvendt til at understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, til at administrere adgang til din konto, og til andre formål, som er beskrevet i vores Politik for personoplysninger.


Allerede bruger? Log ind

Denne webside er beskyttet af reCAPTCHA.Googles Privatlivspolitikog vilkår gælder.