Fodbold er effektiv medicin for kvinder med prædiabetes
Foto: Bo Kousgaard, Syddansk Universitet

Fodbold er effektiv medicin for kvinder med prædiabetes Nyt studie fra SDU viser, at fodbold er en effektiv træningsform for 55-70-årige kvinder med prædiabetes. På 16 uger opnår de fremgang i kondital, blodtryk, fedtprocent og kolesterol.

Fodbold er effektiv medicin for patienter med livsstilssygdomme som forhøjet blodtryk, type 2 sukkersyge og knogleskørhed.

Det viser et nyt studie fra Syddansk Universitet og Færøernes Universitet, som netop er publiceret i det anerkendte arbejdsfysiologiske tidsskrift European Journal of Applied Physiology.

Yderligere viser studiet, at fodbold er en overraskende effektiv træningsform for 55-70-årige kvinder med prædiabetes. Det skriver SDU i en pressemeddelelse.

»Vores studie viser, at motionsfodbold er en alletiders træningsform for patienter – også for 55-70-årige kvinder med prædiabetes. Kvinderne i fodboldgruppen oplevede en klinisk relevant forbedring i deres hjertekredsløbssundhed på bare 16 uger, med markante fremgange i både kondital, blodtryk, fedtprocent og kolesterol,« siger professor i Sport og Sundhed Peter Krustrup fra Institut for Idræt og Biomekanik ved Syddansk Universitet (SDU), der sammen med professor Magni Mohr står bag undersøgelsen, i pressemeddelelsen.

Forskningen viser typisk, at effekter på fysisk form og sundhed er noget mindre for kvinder end mænd. Men det er ikke tilfældet i dette studie.

»Det er meget interessant, at både træningsintensiteten og træningseffekterne ved motionsfodbold var lige så store for kvinderne som for mændene, og effekterne på konditallet var endda større for kvinderne. Det viser tydeligt, at midaldrende og ældre kvinder med prædiabetes kan have lige så stor gavn af at træne fodbold som mændene, selv de kvinder der aldrig har spillet fodbold før,« siger Magni Mohr i pressemeddelelsen.

Skriv kommentar