Det, der skete for 70 år siden, en tidlig morgen 20. februar 1945, minder i ubehagelig grad om både det nylige terrorangreb i København og IS-likvideringerne af gidsler. For selv om der var krig, var de koldblodige mord på fire unge læger i Odense likvideringer af tilfældige, sagesløse mennesker, som gjorde noget godt for andre. Og mordenes eneste formål var at sprede skræk. I fredags blev de fire læger mindet ved afsløringen af et nyt mindeanlæg foran den bygning på...

Hvornår har du sidst haft en tilknytningssamtale, chef? Manglen på arbejdskraft i både sundhedsvæsenet og ældreplejen er et komplekst problem, der kræver indsatser på flere fronter. En af forfatterne bag den nye bog ‘Hjælp, vi mangler kolleger!’ fortæller om to af de ting, der kan være med til at skabe en mere attraktiv arbejdsplads.
Skriv en kommentar
Der er verdenspremiere, når de musikalske læger besøger Danmark World Doctors Orchestra spiller for første gang i Danmark. Mød to af de danske orkestermedlemmer og hør, hvorfor orkestret er noget helt særligt for dem.
Skriv en kommentar
Lægen Grethe følte sig ‘fanget i et højhastighedstog’ Efter et lægeliv med turbo på både speciallægeklinik og operationsstuen sadlede 65-årige Grethe Harbo for 6 år siden om og uddannede sig til lægefaglig coach.
Skriv en kommentar
Læger mistrives længe, før de beder om hjælp Forhenværende overlæge og speciallæge Grethe Harbo arbejder nu som lægefaglig coach. I sin konsultation, ‘Lægens Stol’, møder hun ofte kolleger, der er tæt på at bukke under for tårnhøje krav og stort arbejdspres.
Skriv en kommentar
Kultur til både hjerte og hjerne Læge og forsker Maja Thiele er med sine egne ord ’fan af kultur over en bred kam’ og har både hang til den storladne opera og den nørdede podcastserie om invasive dyrearter i dansk natur. En podcastserie, hvor hun i øvrigt netop har haft sin skuespillerdebut – som mink.
Skriv en kommentar
Opgør med fordomme og halvdøve ører: Læger skal være bedre til at lytte NY BOG: ‘Det du ikke ved får patienten ondt af’ er titlen på overlæge Morten Sodemanns nye bog. Bogen er baseret på hans årelange erfaringer med en patientgruppe, de etniske minoritetspatienter, som typisk ender på hans bord, når alle andre specialister har opgivet at hjælpe.
1 kommentar
Professoren, der ikke kender til fyraften Infektionsmediciner Jens Lundgren holder ikke regnskab med, hvor lang hans arbejdsuge er. Han er drevet af en vilje til at gøre en forskel og en glæde over de magiske øjeblikke, hvor forskningen fører til afgørende ny viden.
1 kommentar
Poul Videbech: Depression handler om menneskeskæbner, og det element har jeg savnet i debatten I den offentlige debat bliver depression ikke anset som den alvorlige og ofte livstruende sygdom, den er, og det har fået professor Poul Videbech til tasterne. Med sin nye bog vil han at gøre op med sejlivede myter om sygdommen og løfte sløret for fremtidens behandlingsmuligheder.
Skriv en kommentar
Teknologiens talsmand lover nye revolutioner Peder Jest har i 30 år skubbet på de teknologiske landvindinger, der har været med til at forbedre forholdene for personale og patienter. Nu stopper han som lægelig direktør på Odense Universitetshospital, men han ser frem til ny innovation i i det danske sundhedsvæsen og spår, at kunstig intelligens vil skabe revolutioner på sygehusene.
Skriv en kommentar
Tuberkulose slog hver 6. dansker ihjel Store epidemier har sat deres præg på kunsten og litteraturen. Læge og medicinhistoriker Morten Arnika Skydsgaard kigger på, hvad vi har lært af epidemierne og har et par bud på skønlitteratur, hvor epidemier som pest og tuberkulose er omdrejningspunktet.
Skriv en kommentar
Fra Ølgod til Panama: Praksislæge er tv-vært på nyt DR-program Hver torsdag guider praktiserende læge Christian Bøving seerne igennem DR’s nye tv-program med 14 danskere alene på en øde ø. Han drømmer om at lave mere tv ved siden af arbejdet som praktiserende læge i Ølgod.
Skriv en kommentar