Dagens Medicin er på plads med to videnskabsjournalister, når den store EAACI-kongres i Barcelona med deltagelse af ca. 8.000 læger og andre, som professionelt beskæftiger sig med behandling af astma- og allergi, begynder i morgen. Fra CCIB-centeret i den nordøstlige del af Barcelona vil Niels-Bjørn Albinus og Sybille Hildebrandt rapportere om de mest spændende, nye forskningsresultater og andre nyheder fra indsatsen mod astma og allergi, og artiklerne bliver samlet i et dagligt nyhedsbrev under hele kongressen. Dagens Medicin satser især...

Dansk forsker: Nyt om allergen immunterapi og tarmmikrobiomets rolle ved allergi var højdepunkterne på EAACI Dagens Medicin har sat læge og forsker Christian Wøhlk fra Lungemedicinsk Forskningsenhed ved Bispebjerg Hospital i stævne til en snak om, hvad der var de mest interessante nyheder på den netop overståede kongres for European Academy of Allergy and Clinical Immunology.
Skriv en kommentar
Lovende resultater af ny behandling for mastocytose Fase 2 resultater peger på, at tyrosinkinasehæmmeren avapritinib kan være effektivt til at hjælpe patienter med den sjældne, men alvorlige sygdom mastocytose.
Skriv en kommentar
Populært græsprotein er mindre allergent end soya og græspollen Forarbejdningsmåde og høsttidspunkt kan have betydning for risikoen for allergiske reaktioner ved at indtage græsprotein, der er populært som klimavenligt alternativ til animalsk protein, viser dansk undersøgelse præsenteret på EAACI.
Skriv en kommentarForskere kortlægger nye risikogener for høfeber Stort genetisk studie viser, hvilke gener der kan have sammenhæng med udvikling af høfeber. Det skaber grundlag for mere fokuseret forskning.
Skriv en kommentar
Ny vaccinationsteknik skal skåne allergikere for mange stik Forskere fra Aarhus Universitetshospital tester effekten af at injicere allergivacciner direkte i lymfeknuderne i stedet for i underhuden. Håbet er, at det kan reducere antallet af indsprøjtninger markant.
Skriv en kommentar
Hønen eller ægget? Dansk projekt ser på, om livsstilsændringer kan påvirke bakteriefloraen i lungerne, og dermed forbedre astmapatienternes sygdomskontrol.
Skriv en kommentar
Børn med astma og allergi har en skæv lipid-profil Det skadelige kolesterolniveau er forhøjet, mens det gavnlige er sænket hos børn med astma og allergi, viser dansk studie fremlagt på EAACI.
Skriv en kommentar
Allergen immunterapi virker også på den genetiske risiko for allergisk astma Gennemgang af data fra et tidligere stort klinisk studie med allergen immunterapi viser, at immunterapien også virker på den genetiske disposition for allergisk astma. Klinisk betyder det, at folk med forøget risiko for astma og allergi over for husstøvmider kan have stor gavn af denne form for behandling, siger forsker.
Skriv en kommentar
Forskning i astma, allergi og immunterapi: Her er de mest interessante danske bidrag til EAACI 2023 Årets kongres for European Academy of Allergy and Clinical Immunology er slut, og vi ser tilbage på de bidrag, som de danske forskere havde med til kongressen. Der var blandt andet opsigtsvækkende forskning i udviklingen og behandling af astma hos børn i Danmark og spændende resultater med behandling af husstøvmideallergi.
Skriv en kommentarStudie: Sollys tidligt i livet – ikke D-vitamin alene – beskytter mod astma og allergi Ny forskning konkluderer, at D-vitamin alene ikke har den samme gavnlige effekt på risikoen for at udvikle eksem og allergi som det at være i Solens lys i de første måneder af livet.
Skriv en kommentar
Allergi er en modificerbar risikofaktor for luftvejsinfektioner og forværringer ved allergisk astma Gennemgang af Lægemiddelstatistikregisteret viser, at sandsynligheden, for at patienter med allergisk astma indløser recepter på antibiotika for luftvejsinfektioner eller binyrebarkhormon for forværring af astma, falder, hvis de har været gennem et behandlingsforløb for deres allergi.
Skriv en kommentar