‘Ekstra’ morgenmad hjælper på diabetespatienters blodsukker Patienter med type 2-diabetes, der spiser en portion sojayoghurt inden morgenmaden, får en lavere stigning i deres blodsukkerværdier, viser en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Diabetes Care.

Britiske forskere gennemførte en undersøgelse med ti patienter med diabetes. Deltagerne fik målt deres blodsukker, dels efter en normal morgenmad, dels efter en morgenmad, hvor deltagerne to timer inden måltidet havde spist en proteinrig sojayoghurt. Deltagernes blodsukker steg betydeligt mindre den dag, hvor de havde spist sojayoghurt. Reduktionen i stigning var ca. 36 pct. Effekten menes at være forbundet med faldende niveauer af frie fedtsyrer i blodet, hvilket igen betyder, at mere glukose oplagres som glykogen i knoglemuskulaturen. Forskerne mener,...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement