Eksperter: Derfor er Løhde så magtfuld Som Sundhedsminister i en Løkke-regering har hun chefens øre. Men det er ikke hele forklaringen på, at Sophie Løhde er den mest magtfulde sundhedsminister i mange år. Holdet bag hende hører til de allerbedste på Slotsholmen, vurderer iagttagere.

Kunne man krybe ind i samtlige hoveder, der nogensinde har siddet bag et ministerskrivebord, ville man finde én identisk overvejelse: »Gad vide, om jeg kan forklare statsministeren det her?« Dét kan sundhedsminister Sophie Løhde (V), lyder det fra flere iagttagere. Hvorfor dét gør hende magtfuld, vender vi tilbage til senere. For der er en række andre interessante forklaringer på, hvorfor den kun 32-årige førstegangsminister bliver nummer to og dermed den bedst placerede sundhedsminister i mange år. Først og fremmest holdet...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind