Normale røde blodlegemer er fleksible og kan let glide gennem blodårerne, men for folk med seglcelleanæmi klistrer blodlegemerne ofte samme og stopper blodet, afbryder ilttilførslen til forskellige steder i kroppen og leder til anfald af alvorlige smerter. Disse voldsomme smerter opstår ofte vilkårligt og ledsages af akutte hospitalsindlæggelser, slagtilfælde, organsvigt og dødsfald. SeIG1 er et eksperimentelt stof, der blokerer funktionen af et protein, kaldet P-selectin, som tidligere studier har vist er en af hovedårsagerne til, at seglcelleanæmi leder til blokering...
Fase 3-studie: Sikker og effektiv genterapi til behandling af hæmofili B Genterapi øgede produktionen af blodstørkningsfaktor IX hos 52 patienter i det største studie til dato med genterapi til patienter med hæmofili B.
Skriv en kommentar
Her er de internationale topnyheder fra ASH 2020 Kongressen for American Society of Hematology blev på grund af COVID-19 udelukkende en online fornøjelse i år, hvilket også afspejlede niveauet af de internationale tophistorier, som blev præsenteret. På trods af det var der nogle opsigtsvækkende resultater på kongressen.
Skriv en kommentar
Danske forskere bidrog til ASH med klinisk relevante forsøgsdata Der var ikke mange danske bidrag til dette års ASH, men forskningsresultaterne havde til gengæld klar klinisk relevans.
Skriv en kommentar
Asciminib er sikkert og effektivt til hårdt ramte patienter med kronisk myeloid leukæmi Lægemidlet Asciminib viser lovende resultater som tredjelinjebehandling, når tyrosinkinasehæmmere til patienter med kronisk myeloid leukæmi ikke er nok.
Skriv en kommentar
Martin Hutchings på ASH: Højere end forventet responsrater med nyt Genmab-middel Et bispecifikt antistof fra Genmab viser i forsøg med patienter med svær at behandle relaps eller refraktær non-Hodgkins lymfom overraskende gode resultater. Studiet blev præsenteret på ASH af overlæge fra Rigshospitalet.
Skriv en kommentarCAR-T-celleterapi viser lovende resultater som behandling af non-Hodgkins lymfom Data fra et fase 2-studie med en CAR T-celleterapi (axicabtagene ciloleucel) som behandling til patienter med refraktær eller relaps non-Hodgkins lymfom tegner godt.
Skriv en kommentar
Ingen sammenhæng mellem enzymaktivitet og bivirkninger ved asparaginasebehandling Patienter med akut lymfatisk leukæmi har stor risiko for at udvikle bivirkninger ved behandling med asparaginase. Men høj enzymaktivitet under behandlingen øger ikke risikoen, viser et nyt stort, danskledet studie.
Skriv en kommentarFørste succesfulde andenlinjebehandling af GVH Lægemidlet ruxolitinib var i et studie i stand til at lindre symptomerne på graft-versus-host sygdom (GVH) hos dobbelt så mange patienter som den hidtil bedst mulige behandling til patientgruppen.
Skriv en kommentar
Patienter med lavstadie perifert T-celle lymfom klarer sig overraskende dårligt Dansk læge og forsker havde forventet, at patienter med lavstadie perifert T-celle lymfom klarede sig bedre, end de gør, i et nyt studie fra Aalborg Universitetshospital. Han mener, det på den baggrund er nødvendigt at kigge data igennem for at finde ud af, hvilken behandling der virker bedst.
Skriv en kommentarNy CAR-T-celleterapi til patienter med storcellet B-celle lymfom 25 pct. af patienter med storcellet B-celle lymfom reagerer ikke godt på behandling med CAR-T-celleterapien axicabtagene ciloleucel. Det kan der rettes op på med ny version af terapiformen.
Skriv en kommentar