»Forebyggende behandling ser ikke ud til at være vejen frem, men det tyder på, at vi kan reducere omfanget af lymfødem, hvis vi tidligt behandler kvinderne med Tacrolimus-salve,« siger Jens Ahm Sørensen, en af forskerne bag studiet og overlæge, forskningsleder og professor, SDU og OUH.

Eksemsalve viser lovende takter ved brystkræftrelateret lymfødem På baggrund af positive resultater fra et fase 2-forsøg med behandling af brystkræftrelateret lymfødem med den immundæmpende salve Tacrolimus vil danske forskere indlede et større klinisk forsøg.

Når diagnosen i forbindelse med behandling for brystkræft siger lymfødem, er lægerne udfordret på deres værktøjer. Op mod 30 pct. af kvinder, der bliver behandlet for brystkræft med kirurgi og strålebehandling, udvikler lymfødem, og lægerne kan ofte ikke gøre meget for at hjælpe dem af med tilstanden. Kompressionsbehandling, fysioterapi, stamcellebehandling, fedtsugning og mikrokirurgi er blandt de mulige behandlinger, men ingen af dem kommer med særligt gode resultater. Markant forbedret livskvalitet Nu viser et dansk studie, at der muligvis kan være...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement