I lidt over halvdelen af alle pakkeforløb for kræftområdet for organspecifikke typer bliver patienten henvist af egen læge – en alment praktiserende læge eller privat praktiserende speciallæge. Det fremgår af nye tal fra 2013 til 2016 fra Sundhedsdatastyrelsen. Derudover er omkring en tredjedel af pakkeforløbene blevet startet efter henvisning fra en anden sygehusafdeling end den, hvor patientens pakkeforløb blev startet, viser tallene. Resten er enten blevet henvist af ‘øvrige’ eller af en afdeling, hvor de allerede er i et behandlingsforløb, og...

Sundhedsstyrelsen: Vi har ikke skærpet retningslinjerne for lungekræftpakkeforløb Sundhedsstyrelsen afviser, at retningslinjerne for, hvornår patienter med uspecifikke symptomer på lungekræft skal henvises til et kræftpakkeforløb, er blevet skærpet. »Når vi siger, at mistanke om kræft ikke kan gradbøjes, er det i forhold til patientrettigheder,« siger Lotte Klitfod, overlæge og sektionsleder i Sundhedsstyrelsen.
Skriv en kommentar
Kræftens Bekæmpelse: Sundhedsstyrelsen må skære igennem Patienterne er utrygge og forvirrede, og de praktiserende læger er i tvivl om, hvad de skal stille op med patienter med uspecifikke symptomer på lungekræft. Praktiserende læger, Dansk Lunge Cancer Gruppe og Kræftens Bekæmpelse opfordrer nu Sundhedsstyrelsen til at melde klare retningslinjer ud.
Skriv en kommentar
Lungecancergruppe ville ikke have skærpede retningslinjer Dansk Lunge Cancer Gruppe (DLCG) afviser, at man ønskede skærpede retningslinjer for henvisning af patienter til lungekræftforløb, som det ellers er blevet udlagt af Sundhedsstyrelsen. »Vi er udelukkende optagede af, at røntgen af thorax skal udelukkes som diagnostisk redskab ved mistanke om lungekræft,« siger formanden for DLCG.
Skriv en kommentar
Kræftens Bekæmpelse mystificeret over kuldsejlet hpv-aftale Direktør i Kræftens Bekæmpelse er ærgerlig og forundret over, at aftalen om hpv-vaccination af unge drenge hos egen læge er faldet på gulvet. Det havde været en »helt vildt naturlig« opgave for de praktiserende læger, mener han.
Skriv en kommentarSvenske patienter i udredningsforløb får oftere handlingsplan Det er vigtigt for kræftpatientens tryghed, at den praktiserende læge laver en konkret plan for opfølgning, hvis patienten har uklare symptomer. Det viser nyt internationalt studie af kræftpatienters oplevelse af deres eget udredningsforløb.
Skriv en kommentarAlternativ behandling af kræft forbundet med højere risiko for død Kræftpatienter, der vælger alternativ behandling, har langt lavere overlevelse, viser nyt studie.
Skriv en kommentar
DSAM fraråder læger at ordinere cannabis Grundlaget for at indføre en forsøgsordningen med medicinsk cannabis er alt for spinkelt, mener de praktiserende lægers videnskabelige selskab, der også frygter, at ordningen vil føre til øget arbejdspres i almen.
Skriv en kommentar
Patienter medbringer egen medicin under indlæggelse Kvalitet og sikkerhed ved lægemiddelbehandlingen under og efter en indlæggelse på Hospitalsenhed Vest skal forbedres med projektet ‘Min Medicin Med’.
1 kommentar
Lægemiddelstyrelsen: Medicinsk cannabis marginalt bedre end placebo I januar 2018 starter en fireårig forsøgsordning, hvor udvalgte patientgrupper kan få lægeordineret medicinsk cannabis.
1 kommentarNyt studie beregner eksakt risiko for prostatakræft Det er velkendt, at prostatakræft i familien markant øger risikoen for at få sygdommen, men først nu har et hold svenske forskere opdelt risikoen på non-, low- og high-risk prostatakræft. De nye resultater bør modvirke tendens til overbehandling, siger førsteforfatteren.
Skriv en kommentar
Regeringen vil rykke læger til yderområderne: Tre af fremtidens praktiserende læger svarer på, om de er med på den idé Dagens Medicin har spurgt tre af fremtidens praktiserende læger, hvordan det påvirker deres fremtidsdrømme, hvis regeringens udspil til en sundhedsreform vedtages i sin nuværende form.
1 kommentar