Det fysiske fremmøde var den ­største oplevelse på årets ADA
»Der er et behandlingsgab, som vi skal have gjort noget ved. Vi har en masse gode lægemidler, men vi er langtfra i mål med at bruge dem. Det er brandærgerligt, at vi over de seneste syv år har fået en masse nye værktøjer til behandling af nogle sygdomme, og at vi så ikke gør det. Det var et af de store temaer på ADA: at vi ikke bare skal lave studier af effekten af de nye lægemidler. De skal også i højere grad komme folk til gavn, og der skal laves nogle incitamenter for yderligere brug af lægemidlerne,« siger Petter Rossing om årets diabeteskongres ADA.Foto: Joachim Rode

Det fysiske fremmøde var den ­største oplevelse på årets ADA Forskningsleder Peter Rossing var på ADA, hvor der ikke blev præsenteret data fra mange kæmpe studier, men hvor fællesskabet igen var i fokus efter to års fravær under pandemien. Der blev også præsenteret spændende forskningsresultater og bekymrende data, der tyder på et kæmpe behandlingsgab i brugen af effektive lægemidler.

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind