Professor Jørn Herrstedt mener ikke, at kliniske onkologer og det generelle sundhedsvæsen er klar til udviklingen med flere ældre borgere og dermed mange flere ældre kræftpatienter.

Dansk professor: Vi har alt for lidt viden om de ældre kræftpatienter I fremtiden vil der være langt flere ældre kræftpatienter, men vi ved alt for lidt om dem, mener professor Jørn Herrstedt, der gerne ser mere samarbejde blandt onkologer og geriatere.

BARCELONA (Dagens Medicin) – I  2012 fik 3,4 mio. mennesker i Europa stillet en kræftdiagnose og heraf var 57 pct. over 65 år. I 2035 vil andelen af ældre stige til 67 pct. af de forventede 4,3 mio nye kræfttilfælde. Det viste to figurer i et slide, som professor Jørn Herrstedt fra Sjællands Universitetshospital viste på en session, hvor han var chairman. Han viste dette slide, fordi han mener, at kliniske onkologer og det generelle sundhedsvæsen er nødt til at...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind