Dansk forskning: Sygeplejersker kan med fordel justere patienters EWS
Pernille B. Nielsen og Kasper Iversen er to af forskerne bag nyt dansk studie, der undersøger brugen af EWS blandt sygeplejersker.

Dansk forskning: Sygeplejersker kan med fordel justere patienters EWS EWS har siden 2012 været en fast bestanddel af hospitalernes håndtering af indlagte patienter, hvor scoringssystemet benyttes til tidligt at opspore tegn på kritisk sygdom. Nu viser ny dansk forskning, at der kan være fordele i at lade sygeplejersker bruge deres erfaringer til at justere på scoren. Studiet er udgivet i The Lancet Digital Health. 

90.000 danske patienter har indgået i et nyt forskningsarbejde, hvor forskere fra en lang række sjællandske hospitaler har undersøgt, om man med fordel kan lade sygeplejersker finjustere patienternes EWS (Early Warning Score). Konklusionen er, at der ved at benytte I-EWS frem for EWS er mulighed for en ressourcebesparelse, uden at det går ud over patienternes prognoser Pernille B. Nielsen, læge og ph.d.-studerende, Herlev og Gentofte Hospital EWS har siden 2012 været en fast del af de danske hospitalers beredskab i...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind