»Det er mere et spørgsmål om tradition end et spørgsmål om evidens,« siger Tarec Christoffer El-Galaly fra Aalborg Universitetshospital, hvor han er afdelingslæge på hæmatologisk afdeling. Han taler om brugen af CT-scanninger til at monitorere patienter, der er blevet behandlet for lymfom. I Danmark har vi et offensivt scanningsregime, hvor patienterne ofte bliver scannet hvert halve år i to år efter endt behandling og nogle gange længere, mens man i andre lande slet ikke scanner som en del af opfølgningen....
Samling eller samarbejde? Det centrale stridspunkt i debatten om yderligere centralisering af akut myeloid leukæmi i hæmatologien handler ikke om noget, som kan måles eller vejes.
Skriv en kommentar
Patienter med tilbagefald skal kortlægges Hæmatologisk afdeling på Aalborg Universitetshospital opbygger over de næste fem år en udførlig database over hæmatologiske kræftpatienter, der har fået tilbagefald.
Skriv en kommentar
Stort nordisk studie: Gode resultater med MRD-guidet behandling med venetoclax, lenalidomid og rituximab ved MCL Et stort nordisk studie viser, at man med fordel kan lade målinger af minimal sygdomsrest guide behandlingen af patienter med mantle celle lymfom. Det kan både gavne sundhedsvæsenets økonomi og patienternes bivirkningsbyrde, ligesom det er muligt at stoppe og genoptage behandling, hvis man lader minimal restsygdom være behandlingsvejledende, siger overlæge Carsten Niemann.
Skriv en kommentar
Plesner og det potente antistof Professor Torben Plesner fra Vejle spiller en central rolle i udviklingen af daratumumab, som ligner et gennembrud i kampen mod knoglemarvskræft. Midlet kan inden for et år give et behandlingsmæssigt gennembrud.
Skriv en kommentar
Tarmkræftpatienter screenes for hjerte-lunge-sygdomme Komorbiditetsprojekt på organkirurgisk afdeling på Sygehus Lillebælt i Vejle skal forbedre overlevelsen blandt patienter med tarmkræft.
Skriv en kommentar
Drømmen falder ikke langt fra stammen Far, Jiri Bartek, og sønnen, Jiri Bartek Junior, deler ikke blot navn, de er også tilknyttet den samme forskningsenhed ved Kræftens Bekæmpelse.
Skriv en kommentar
Jiri Bartek: »Min viden forpligter mig til at hjælpe kræftpatienterne« Med mere end 400 publicerede forskningsartikler og et hav af priser i bagagen, er seniorforsker i Kræftens Bekæmpelse, Jiri Bartek, en af kræftforskningens helt store spillere.
Skriv en kommentar
Jiri Bartek Jr.: »Jeg gør størst forskel ved at kombinere klinisk praksis og forskning« Med en fod i både den kliniske og den forskningsmæssige lejr er Jiri Bartek Jr. i en alder af 32 år allerede ved at få solidt fodfæste blandt velrenommerede kræftforskere.
Skriv en kommentarJes Søgaard: »Befolkningen får brug for mere kræftbehandling« Incidensen på kræftområdet vil stige mellem 30 og 50 pct. inden 2025, og Sundhedsvæsenet kan kun løfte den opgave, hvis den går i gang med at tilpasse sig nu. Det var budskabet på et morgendebatmøde på Dagens Medicin i tirsdags.
Skriv en kommentar