Bispebjerg Hospitals køkkenchef Michael Allerup Nielsen, kulinarisk leder Kenneth Weixø og ernæringsekspert Christian Bitz er godt i gang med at pifte køkkenet op. De har en målsætning om, at køkkenet skal være mere økologisk, og at de skal styrke livskvaliteten hos patienterne gennem mad. »Jeg har nogle gamle billeder af, hvordan hospitalsmaden plejede at se ud,« siger køkkenchef Michael Allerup Nielsen, mens han swiper gennem nogle billeder på sin iPhone. Maden er, som han beskriver den. Grå, kedelig og moset...

Tarteletten er hospitalets konge Hospitalernes senge er fyldt med patienter af vidt forskellig oprindelse, aldre og sygdomme, men når det kommer til maden, er én ting fælles: Traditionel, dansk mad er et hit. Det viser Dagens Medicins rundspørge til landets sygehuskøkkener.
Skriv en kommentar
Lægeflugt truer psykiatrien Mere end hver tredje psykiater forventer ikke at arbejde i regionspsykiatrien om tre år, viser en ny undersøgelse fra Yngre Læger. – Nedslående og bekymrende, siger formand for psykiatriudvalget i Danske Regioner, Sophie Hæstorp Andersen (S).
Skriv en kommentar
Forskerne har koordineret deres pressestrategi med Lægemiddelstyrelsen Allerede efter det første studie tog lektor Anton Pottegård og hans kolleger kontakt til Lægemiddelstyrelsen for at orientere dem om udfaldet. Det førte til en tæt dialog om fortolkningen af data såvel som afstemte pressestrategier.
Skriv en kommentarGiv os kirurgiprojektet tilbage Kirurgiprojektet under ledelse af professor Henrik Kehlet var billigt og kan udbredes til andre specialer.
Skriv en kommentar
Panum vil være mester i revy I næste uge bliver kitler og studiebøger for en stund udskiftet med kostumer og rekvisitter for en gruppe lægestuderende fra København. Studenterrevyen fra medicinstudiet på KU skal deltage ved DM i Revy og vise en mere ukendt, men vigtig side af medicinstudiet frem.
Skriv en kommentar
Dr. Grønsvær er klar til kamp Thøger Persson Krogh er lægen, som vil spæne tværs over de russiske græsplæner, hvis de danske fodboldspillere får knubs i kampene om verdensmesterskabet. Her fortæller han om indholdet i lægetasken og lynhurtige beslutninger, som skal træffes, mens millioner kigger på ham.
Skriv en kommentar
Praksislæge satte sig selv fri Tidligere praktiserende læge Kirsten Holm Nielsen valgte som 60-årig at sælge sin praksis og springe ud som kunstner på fuld tid. Hun mener, at det har gjort hende til et mere frit og ubekymret menneske.
Skriv en kommentar
Korsang skal give KOL-patienter bedre kontrol over deres sygdom Et landsdækkende forskningsprojekt undersøger, om sangtræning kan afhjælpe åndenød, hoste og manglende åndedrætskontrol samt øge KOL-patienters livskvalitet på samme niveau, som fysisk træning kan. Viser det sig at være tilfældet, vil det åbne op for at udvide paletten af rehabiliteringstilbud til patientgruppen, vurderer projektets leder.
Skriv en kommentar
Kultur er den ekstra krymmel i FYAM-formands liv KULTURKANYLEN: For FYAM-formand, Malene Lindholmer Nepper, udgør kultur en mulighed for at opleve noget, kun fordi man har lyst. Og så elsker hun at fordybe sig i kulturen, om det er et bestemt musikalbum eller et bogunivers.
Skriv en kommentar
Indlagte børn skal hjælpes af film I et nyt projekt på Odense Universitetshospital kan indlagte børn se børnefilm med deres familier. Målet er at afhjælpe den stress og angst, der kan være forbundet med en indlæggelse som barn.
Skriv en kommentar
Sundhedsvæsenets tavse forskelsbehandling behandles i ny bog ANMELDELSE: Mens de veluddannede og de viljestærke kværulanter profiterer af den måde sundhedsvæsenet er indrettet på, lider de svage og de ‘ucharmerende og uduelige’ patienter. Ny bog holder et spejl op for de ansatte i sundhedsvæsenet og diskuterer, hvordan personalet i mødet med den enkelte patient undgår at bidrage til at forstærke den sociale ulighed i sundhed.
Skriv en kommentar