En ny strategi for lægelig videreuddannelse betyder, at fremtidens uddannelseslæger på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital kan glæde sig over, at alle 17 afdelinger, som uddanner læger, har samme fokuserede retning på uddannelse og læringsmiljø – hvad enten det gælder KBU, intro- eller HU-stillinger. »Det har været vigtig for os at samle erfaringer på tværs af afdelinger, for der er nogle specialer, der har en kultur eller tradition for at arbejde systematisk med lægelig uddannelse, mens det i andre har været...

Danmarks yngste kliniske professor: »Jeg brænder for det, jeg laver, og det kommer med en pris, som jeg er villig til at betale« I Nicolai J. Wewer Albrechtsens sind har der aldrig været tvivl om, hvad han skulle med livet. For landets yngste kliniske professor og overlæge har nøgleordet hele vejen igennem været dedikation, og så har han gjort en dyd ud af at samarbejde med folk, der er dygtigere end ham selv.
Skriv en kommentar
To faglige fyrtårne i palliativ behandling modtager Kræftens Bekæmpelses Hæderspris Dette års modtagere af Kræftens Bekæmpelses Hæderspris er de to overlæger og professorer Mogens Grønvold og Per Sjøgren. De hædres for deres indsats og vedholdende arbejde inden for det palliative område.
Skriv en kommentar
Lægeforeningen: Uambitiøs plan for speciallægeuddannelsen Lægeforeningen er stærkt kritisk over for nyt udkast fra Sundhedsstyrelsen til dimensioneringsplan for speciallægeuddannelsen. Planen vil ikke løse speciallægemanglen, siger formand Camilla Noelle Rathcke.
Skriv en kommentar
Fremtiden for lægelig videreuddannelse afgøres nu Fire arbejdsgrupper nedsat under Sundhedsstyrelsen skal blandt andet diskutere, hvordan fremtidens læger skal uddannes og hvilke specialer, der er brug for.
1 kommentar
KBU-guiden sommer 2025 Er du klar til at søge KBU 17. marts? Vi har samlet en guide over hospitalernes og psykiatriens tilbud til dig.
Skriv en kommentar
Sundhedsdekaner uenige: Hvad betyder sundhedsreformen for fremtidens forskning? Flere ph.d.'er, loft for læger og styring mod det nære? De sundhedsvidenskabelige dekaner læser sundhedsreformens afsnit om den fremtidige fordeling af sundhedsvidenskabelige ph.d.'er vidt forskelligt.
Skriv en kommentar
Er fødekulturen i de nordiske lande på vej væk fra den gode fødsel? DEBAT: Når vi navigerer i fremtiden for fødselshjælpen, bør vores mål være at balancere sikkerheden for mor og barn med kvaliteten af fødselsoplevelsen og kvindens helbred også på lang sigt, skriver overlæge og jordemødre.
1 kommentar
Karriereråd fra landets yngste kliniske professor: Man bliver ikke en del af eliten med 20-30 timer om ugen Om man vil være en del af eliten som idrætsudøver eller forsker, kræver det dedikation og mange timers hårdt arbejde. Sådan siger Nicolai J. Wewer Albrechtsen, der i en alder af 35 år er tiltrådt som klinisk professor. Her er hans råd til medicinstuderende og andre med forskerdrømme.
Skriv en kommentar
OBS: Oplysning til beslutningstagerne om speciallæger DEBAT: Mit budskab til beslutningstagerne til hvert et eneste møde på de bonede gulve er: Nej tak til øget optag på medicinstudiet, ja tak til, at alle læger kan blive speciallæger, skriver Camilla Noelle Rathcke.
Skriv en kommentar
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Selskab: Timingen for at fusionere psykiatrien og somatikken er problematisk Forperson for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Selskab støtter en ligeværdig sammenlægning mellem psykiatrien og somatikken. Men lige nu er der for få til at løfte opgaven.
Skriv en kommentar
Sundhedsvæsenets tavse forskelsbehandling behandles i ny bog ANMELDELSE: Mens de veluddannede og de viljestærke kværulanter profiterer af den måde sundhedsvæsenet er indrettet på, lider de svage og de ‘ucharmerende og uduelige’ patienter. Ny bog holder et spejl op for de ansatte i sundhedsvæsenet og diskuterer, hvordan personalet i mødet med den enkelte patient undgår at bidrage til at forstærke den sociale ulighed i sundhed.
Skriv en kommentar