Bent Hansen om afskaffelsen af to pct.-kravet: »Vi har ikke åbnet champagne«
Sundhedsvæsenet er stadigvæk presset, selv om to pct-kravet bliver afskaffet fra næste år, siger Bent Hansen (S), formand for Danske Regioner.

Bent Hansen om afskaffelsen af to pct.-kravet: »Vi har ikke åbnet champagne« Det er godt, at to pct.-kravet er suspenderet. Men det ændrer ikke på, at sundhedsvæsenet også fremover vil være presset til at levere mere og mere sundhed per krone, siger Danske Regioners formand Bent Hansen og Lægeforeningens formand Andreas Rudkjøbing.

Efter lang tids pres fra blandt andre Danske Regioner, valgte regeringen og Dansk Folkeparti onsdag aften at suspendere to pct.-kravet med virkning fra nytår. I modsætning til de seneste mange år vil regionerne i 2018 således ikke være tvunget til at få to pct. mere ud af hver krone, de bruger, end året før. Det vakte glæde i sundhedsvæsenet, da aftalen faldt på plads onsdag aften. Men flere centrale aktører maner også til besindighed. »To pct.-kravet var med til at...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind