Antibiotika kan nedsætte virkning af blodfortyndende medicin En ny undersøgelse fra Syddansk Universitet viser, at kombinationen af det blodfortyndende lægemiddel warfarin og antibiotikummet dicloxacillin nedsætter virkningen så meget, at patienterne har stor risiko for at få blodpropper.

Patienter, der får det blodfortyndende lægemiddel warfarin, bør ikke behandles med antibiotikummet dicloxacillin. Det konkluderer en ny undersøgelse fra Syddansk Universitet, som viser, at netop den kombination nedsætter virkningen af warfarin så meget, at patienterne er i risiko for at få blodpropper. Undersøgelsen bygger på data om 519 fynboere, der i perioden 1998-2012 fik både warfarin og dicloxacillin. I Danmark behandles ca. 90.000 patienter, primært ældre, med warfarin, og i 2013 tog ca. 130.000 danskere dicloxacillin til behandling af forskellige...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind