De nordiske lande skal samarbejde om køb af medicin i fælles udbud og indkøb. Det har de nordiske parlamentarikere i Udvalget for Velfærd i Norden under Nordisk Råd netop foreslået på Nordisk Råds samling. Udvalget forventer, at en fælles udbuds- og indkøbsaftale vil kunne presse priserne, og dermed give ‘store besparelser’ for de nationale sundhedsvæsner. Nordisk Ministerråd, de nordiske regeringers officielle samarbejdsorgan, er ifølge sundhedsminister Sophie Løhde på vej med en kortlægning af området, og skal til foråret vurdere, hvor...
Stram styring har øget aktiviteten Den stramme styring af sundhedsvæsenet har grundlæggende haft den ønskede effekt. Det konkluderer sundhedsøkonomer på baggrund af to nye rapporter. Men hvilke styringsredskaber der har effekt, er sværere at afgøre.
Skriv en kommentar
Regionernes medicinudgifter er steget markant Udgifterne til medicin på sygehusene er steget betydeligt det seneste år, viser nye tal. Regionsformand kalder stigningen voldsom, men forventelig.
Skriv en kommentar
Økonomer: Sygehuse vil fortsat blive presset af krav om effektiviseringer Opgøret med produktivitetskravet betyder ikke et farvel til effektiviseringer, mener sundhedsøkonomer. Selv uden kravet kan vi forvente produktivitetsstigninger.
Skriv en kommentar
Nye kræftmidler bliver dyrere og dyrere Introduktionsprisen på nye kræftmidler er stigende, viser den første danske undersøgelse af prissætningen, som sygehusenes indkøbscentral Amgros har foretaget. Lif er uenig i konklusionen.
Skriv en kommentar
Regeringen afsætter en milliard ekstra til velfærd På et pressemøde torsdag annoncerede regeringen, at den vil tilføre en milliard kroner til regionerne og kommunerne.
Skriv en kommentar
Statsrevisorerne kritiserer Sundhedsministeriet for ‘væsentlige regelbrud’ Sundhedsministeriet og flere af ministeriets styrelser herunder SSI og Lægemiddelstyrelsen modtager kritik i en ny beretning fra Rigsrevisionen.
Skriv en kommentar
Presset grønlandsk sundhedsvæsen kan ende i permanent krise: kæmpe udfordringer med rekruttering og fastholdelse Fastholdelse og rekruttering er Grønlands sundhedsvæsens største udfordring. Hvis den udfordring ikke bliver løst, ender det grønlandske sundhedsvæsen i en permanent krise, mener næstformand for sundhedskommission bag ny rapport, professor Kjeld Møller Pedersen. Sundhedsminister er enig i behov for langsigtet kurs.
1 kommentar
Ingen hurraråb over ny økonomiaftale i Danske Regioner Lægeforeningen, Overlægeforeningen og Yngre Læger er bekymret for økonomien i aftalen for 2023 mellem regionerne og regeringen, som de frygter vil føre til forringelser for patienterne.
Skriv en kommentarLægerne spiller central rolle i ny model for avancerede terapier Amgros indtænker lægernes oplæring i indkøbsmodel, der skal tjene som skabelon, når fremtidige kontrakter om gen- og celleterapier skal forhandles hjem.
1 kommentar
Undersøgelse blandt læger og sygeplejersker: Travlhed og mangel på personale går ud over patienterne Danske hospitaler lider under travlhed og underbemanding, og det går ikke kun ud over de ansatte, men også patienterne. I nogle tilfælde har det været med til at forværre patienters tilstand. Det viser en undersøgelse, som er lavet blandt medlemmer af Yngre Læger, Overlægeforeningen og Dansk Sygeplejeråd.
Skriv en kommentar
Sundhedsøkonom om Medicinrådet: Der er rum til forbedring Professor i sundhedsøkonomi Lars Holger Ehlers er uenig med overlæge Carsten Niemann, der revser lægemiddelproducenter for at kræve for høje priser for deres produkter. I stedet mener Lars Ehlers, at ansvaret for at reducere medicinudgifterne ligger hos Medicinrådet.
Skriv en kommentar