Et mindretal af politikere i Region Hovedstaden, med regionsformand Vibeke Storm Rasmussen (S) i spidsen, betragter sig selv som tilhørende en lille eksklusiv elite. Sammen med ledende embedsmænd M/K har de stik imod alle demokratiske principper samt lovgivning besluttet, at kun udvalgte politikere skal have alle informationer omkring forholdene i Region Hovedstaden. Det drejer sig bl.a. om særligt indkaldte møder, seminarer samt debat og information fra eksperter. Regionsformandens elitekorps har tilsyneladende slet ikke i tankerne, at samtlige 41 regionsmedlemmer er...
Alle politikere skal have alle informationer
Overdreven begejstring for ny medicin Xarelto og Pradaxa er nogenlunde lige så risikable som Marevan
Skriv en kommentarPakkeforløb er til glæde for patienter og personale Psykiatere behøver ikke frygte, at pakkeforløb forringer behandlingen af de tungeste patienter
Skriv en kommentarJo, Radikale Venstre opprioriterer psykiatrien Kristian Lunds kritik af regeringens psykiatripolitik er urimelig og udokumenteret
Skriv en kommentarHar regionsformænd gået i den sorte skole? Regioner vil drive udviklingen med pisk frem for gulerod
Skriv en kommentarStop regelrytteri og bureaukrati Hvis vi får afbureaukratiseret arbejdet på vore sygehusafdelinger, kan vi frigive mere tid til patienters service og pleje
Skriv en kommentar
Det handler ikke om lægernes løn, men om virksomhedernes omsætning DEBATINDLÆG: Der bliver ved med at stå i medierne, at lægerne er grådige, lægerne vil have mere i løn, lægerne tjener mere end overlæger, regionspolitikere eller andre mennesker i det danske samfund, vi skal sammenlignes med. Men hør os nu…
Skriv en kommentar
Chef for Medicon Valley Alliance: Europa sakker bagud i life science, men Danmark og Sverige kan vise vejen frem Debat: Danmark og Sverige er begge for små til at stå alene, men de er Nordens to førende life science-lande med velfungerende økosystemer og kan tjene som inspiration for resten af Europa, skriver Anette Steenberg, CEO i Medicon Valley Alliance.
Skriv en kommentar
Ny uddannelse skal styrke implementering og skalering af digitale hjemmeindlæggelser i Skandinavien Debat: Digitale hjemmeindlæggelser er et evidensbaseret servicedesign og et vidnesbyrd om, at hjemmmeindlæggelser fra skandinaviske sundhedssystemer øges i disse år. Men implementeringen er både vanskelig og langsom, men det kan en ny uddannelse i digitale hjemmeindlæggelser forhåbentlig ændre på, skriver en række danske, norske og svenske forskere fra konsortiet 'Nordic Digital Health & Education', der står bag den nye uddannelse.
1 kommentar
Psykolog: Næstefter klienten er den praktiserende læge min nærmeste samarbejdspartner Debat: Som psykolog med ydernummer og specialist i psykopatologi hilser jeg ønsket om øget samarbejde med praktiserende læger meget velkomment. Set fra mit perspektiv har vi ikke behov for flere instanser, men et tættere samarbejde med både almen praksis og speciallægepraksis, skriver psykolog Pia Hedegaard.
1 kommentar
Freitag: Myndighederne vil have disruption af almen praksis, og vi har kun set begyndelsen Debat: I denne uge bliver vi klogere på, hvor meget magt og indflydelse regeringen vil tage fra PLO, når sundhedsreformens næste store lovkompleks sendes i høring. Bliver PLO gjort til en parentes, skal de praktiserende læger nok tilpasse sig, mens de eneste vindere bliver borgere med høj uddannelse og høj indkomst, skriver PLO’s mangeårige formand, Christian Freitag.
2 kommentarer
Overgangsaktiviteter er afgørende trædesten til et mere sammenhængende sundhedsvæsen Sundhedsreformen er ikke længere noget, vi venter på, men noget vi skal virkeliggøre sammen. I dette indlæg stiller vi skarpt på, hvordan overgangsaktiviteter kan bane vejen for sundhedsreformens intentioner om at skabe et stærkere og mere sammenhængende sundhedsvæsen med fokus på tryghed, relationer, faglighed og politisk forankring.
Skriv en kommentar